EXCLUSIV Cristian Popescu Piedone, despre Colectiv: „Am mai spus-o, dacă erau copiii mei acolo, tot aş fi zis că Piedone e nevinovat”

Cristian Popescu Piedone, candidatul oficial al Partidului Umanist Social Liberal pentru Primăria Capitalei, a dezvăluit că a fost implicat în dosarul Colectiv sub numele de „Acarul Păun” și a subliniat că, în ciuda acestor provocări, rămâne hotărât să ducă lupta electorală până la capăt.

18 mart. 2024, 22:06
EXCLUSIV Cristian Popescu Piedone, despre Colectiv: „Am mai spus-o, dacă erau copiii mei acolo, tot aş fi zis că Piedone e nevinovat”

Cristian Popescu Piedone a vorbit, în direct la România TV,  și despre tragedia de la Colectiv.  ”Aveam si atunci statia. Am fost primul care a ajuns, la nici 14 minute. Statia a putut sa coordoneze, pana s-a deplasat domnul Arafat si au venit toate fortele, politia mea locala deja cara ranitii. In situatii de urgenta, primarul devine comandantul la nivel local. Traumele psihice le-am trait si le traiesc.

Nu ai cum sa stergi asa ceva, pentru ca te marcheaza pe viata. Rezistii care au si facut protestele si a trebuit sa cada guvernul, sa stie ca au mai ars oameni in spitale si nu s-a intamplat nimic.

EXCLUSIV Cristian Popescu Piedone, despre responsabilitatea primarului: ”Cine se uită la 8 ore de program, ăla nu e primar. Există situații de calamitate, alea nu se uită la programul primarului” LIVE VIDEO

Simteam de atunci pericolul si eram si atunci primul in sondaje pentru Primaria Capitalei, dar nu voiam, aveam sectorul meu, aveam 84%, dar am deranjat. Il anuntase PNL pe Busoi candidat la Primaria Capitalei. Si atunci la cald, pe cine sa arunci? L-am arestat pe Piedone. Sa le fie rusine rezistilor, daca calca si vor sa se ridice iar pe mormintele acelos nevinovati.

Si eu si ei am fost nevinovati. Am mai spus-o, daca erau copiii mei acolo, tot as fi zis ca Piedone e nevinovat.

M-am intalnit cu parintii victimelor doar la procese. La ziua comemorativa, inainte, toti se duceau cu flori si faceau plecaciuni, acum nu se mai duc.”, a explicat edilul, în direct la România TV.

Piedone despre cum a fost la închisoare

”Nu doresc nici celor mai mari dusmani, desi am destui. Dar tine de psihicul omului si multumesc lui Dumnezeu, care pe mine m-a intarit. Faceam glume, ca in tabara, le puneam dulceata in adidasi, ce sa fac, daca nu iti gasesti o refulare te duci. Rutina si cei patru pereti te duc doar spre depresie. Nu vorbesc de cei obisnuiti, ci de senatori, parlamentari, oameni mari ai tarii, care au ajuns acolo dintr-un confort.”, a povestit Piedone.

EXCLUSIV Cristian Popescu Piedone: „Dacă aveam banii franţuzoaicei, făceam Las Vegas din Sectorul 5”
Partidul Umanist Social Liberal (PUSL) şi-a lansat duminică oficial candidaţii pentru Primăria Municipiului Bucureşti şi pentru primăriile de sector.

Cristian Popescu Piedone, actualul primar al Sectorului 5, a fost desemnat candidat pentru Primăria Capitalei. El a anunţat și candidaţii pentru primăriile de sector, printre care se găsește și fiul său, Vlad Piedone, actual deputat de Suceava.

Cristian Popescu Piedone a fost condamnat în mai 2022, la patru ani de închisoare, dintre care a executat un an și o lună.

El a fost condamnat anul trecut, printr-o decizie definitivă luată de Curtea de Apel București, după aproape 6 ani de judecată, în dosarul incendiului de la clubul Colectiv.

În urma recursului în casație, Curtea Supremă a decis achitarea fostului primar de la Sectorul 4.