Cristian Popescu Piedone, gest salvator pentru o familie cu nouă copii ajunsă în stradă. „Măcar să treacă iarna liniştiţi” VIDEO

Într-un gest incontestabil de empatie și solidaritate, primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a venit în ajutorul unei familii cu nouă copii, care, din cauza incapacității de a-și plăti rata la casă, s-a găsit nevoită să doarmă pe străzi. Într-o postare emoționantă pe pagina sa de socializare, Piedone relatează drama acestei familii și critică autoritățile pentru lipsa de sprijin acordat.

24 ian. 2024, 08:43
Cristian Popescu Piedone, gest salvator pentru o familie cu nouă copii ajunsă în stradă. „Măcar să treacă iarna liniştiţi” VIDEO
Cristian Popescu Piedone, gest salvator pentru o familie cu nouă copii ajunsă în stradă. "Măcar să treacă iarna liniştiţi"

Cristian Popescu Piedone, gest salvator pentru o familie cu nouă copii ajunsă în stradă. „Le-am oferit un adăpost provizoriu! Măcar să treacă iarna liniștiți…”, a transmis Piedone. Faptul că această familie, cu toate că se afla într-o situație extrem de dificilă, a continuat să își trimită copiii la școală și chiar să participe la olimpiade școlare, l-a impresionat profund pe primarul Sectorului 5.

În postarea sa, Piedone adresează critici puternice clasei politice și societății în general pentru lipsa de sprijin acordat familiilor aflate în astfel de situații disperate. A dezvăluit că, împreună cu prietenii săi, a oferit familiei un sprijin substanțial, acoperind necesitățile de bază, de la lenjerii de pat și rechizite școlare până la aparatură de gătit și merinde, fără a utiliza bugetul primăriei.

Citeşte şi: Cristian Popescu Piedone a dus-o pe tanti Maria la serbarea de Crăciun: „Colegii mi-au făcut mare surpriză și ne-au invitat să fim parte din bucuria lor simplă”

„Ne plângem, deseori, că natalitatea sfintei noastre țărișoare se duce de râpă! Umplem televizoarele cu statistici sumbre și ne prefacem mirați că tinerii noștri se căsătoresc din ce în ce mai târziu, iar copii… fac tot mai puțini!

NU ESTE AȘA? NU AȘA PROCEDĂM?
BA… FIX AȘA, OAMENI BUNI!

Problema este însă la noi, poporul!

Vă dau un exemplu:

O mamă și un tata cu NOUĂ copii nu și-au mai putut plăti rata la casă și au ajuns în stradă!!!

Ce au făcut aleșii neamului și poporul, deopotrivă?

O BUNĂ VREME… NIMIC!

I-AM LĂSAT ÎN STRADĂ, CU TOT CU COPII!

Ba unii… LE-AU REPROȘAT CĂ AU FĂCUT PREA MULȚI COPII!!!!!

Ce au făcut cei doi părinți?

AU CONTINUAT SĂ MUNCEASCĂ, SĂ-ȘI CREASCĂ ȘI SĂ-ȘI EDUCE COPIII!!!

Au dormit pe stradă, au dormit într-o mașină, au dormit în modesta chirie pe care arareori și-au permis-o!

Ce au făcut copiii?

CEI DE ȘCOALĂ… ȘI-AU VĂZUT DE CARTE!!!

PATRU DINTRE EI AU PARTICIPAT CHIAR ȘI LA OLIMPIADELE ȘCOLARE!!!

Ei bine… eu, Piedone, oameni cu suflet bun din presă și prietenii mei cu inimi bune

I-AM „ÎNFIAT” !

Le-am oferit un adăpost provizoriu! Măcar să treacă iarna liniștiți…

Am pus mână de la mână și i-am oferit bunei mame… de la săpun și lenjerii de pat… până la rechizite școlare, aparatură de gătit, de spălat și, desigur, merinde!

NU AM CHELTUIT NICIUN LEU DIN BUGETUL SECTORULUI 5!

APARATUL PRIMĂRIEI SECTORULUI 5 NU A AVUT NICIUN FEL DE IMPLICARE !!!

Împreună cu prietenii… am pus din ce am avut, să le fie bine!

De ce?

Pentru că Dumnezeu a refuzat să-i lase singuri în strada rece!

Și pentru că eu, omul Piedone, și prietenii mei cu suflete bune

CREDEM CĂ NICIUN COPIL NU TREBUIE SĂ FIE ARUNCAT ÎN STRADĂ DIN CAUZA UNUI CREDIT BANCAR CONTRACTAT DE FAMILIE PENTRU VISUL DE A AVEA… O CASĂ!!

Le mulțumesc tuturor celor care i-au ajutat și au vrut, din inimă, să facă imposibilul posibil pentru aceasta familie!

Cu respect, omul Piedone”, este mesajul postat de edil pe Facebook.

Citeşte şi: Cristian Popescu Piedone, un romantic incurabil. Mesaj de dragoste pentru soție la aniversarea a 35 de ani de căsnicie: „Fără tine aș fi fost nimeni, frumoasa mea. Iulia, iubito, îți mulțumesc! Te iubesc!”

Această poveste cutremurătoare evidențiază un caz specific, dar și o problemă socială mai amplă: riscul ca familiile să ajungă pe străzi din cauza problemelor financiare. Gestul lui Piedone și implicarea comunității sunt o lumină de speranță în această situație complicată și aruncă o privire asupra necesității de a găsi soluții mai ample pentru aceste probleme sociale.