Cristian Popescu Piedone: „Nu voi candida niciodată la prezidenţiale”

Au început deja să fie aruncate săgeți între candidații pentru primăria Capitalei. Cristian Popescu Piedone declară că nu se teme nici de Nicuşor Dan, nici de Cătălin Cîrstoiu.

10 apr. 2024, 13:46
Cristian Popescu Piedone: „Nu voi candida niciodată la prezidenţiale”

Partidul condus de Piedone și fondat de Dan Voiculescu a depus lista de candidați la Parlamentul European, printre care se numără Mugur Ciuvică și fostul ministru al educației Liviu Pop.

„Le-am depus astăzi, am intrat, ne-am asigurat că au fost luate în primire. (…) Am intrat în linie dreaptă, vom vedea pe 9 iunie, cu ajutorul lui Dumnezeu, ce se întâmplă”, a spus Piedone.

Întrebat ce scor speră să obţină partidul său la alegerile pentru Parlamentul European, Popescu Piedone a spus: „Nu sunt nici microbist, nici vizionar. Cu siguranţă scorul se va vedea în urna de vot. Eu am început o campanie şi o voi termina până la capăt. Ce pot să vă asigur este că ce aţi văzut până în prezent a fost antrenamentul. De săptămâna viitoare dau drumul doar la jumătate de motor”.

În ceea ce priveşte localele, Cristian Popescu Piedone a declarat că își dorește o confruntare clară cu contracandidatul său și l-a criticat pe Marcel Ciolacu după ce acesta l-a luat peste picior în ce privește candidatura sa la Primăria Generală a Bucureștiului.

Totodată, actualul primar al Sectorului 5 susține că nu va candida niciodată la alegerile prezidențiale și că va duce campania electrorală pentru Primăria Capitalei, până la capăt.

Gabriela Firea spune că apartamentele în Bucureşti s-au scumpit cu cel puţin 30% în mandatul lui Nicuşor Dan: „Tinerii la început de drum au întâmpinat dificultăţi”

”Eu am început o campanie și o voi duce până la capăt. Tot ce ați văzut până acum a fost antrenamentul. Vreau să fac o clarificare, nu am să candidez niciodată la președinția României. Dacă eram candidatul domniei sale (n.r Marcel Ciolacu) atunci înțelegeam să vorbească despre mine. Trebuia să lase oamenii să vorbească.

În timpul campaniilor electorale, candidații pot să se comporte după chipul și asemănarea lui pentru a fideliza, pentru a atrage simpatie electorală care nu îi aparține, nu trebuie să ne adresăm ironii. Nu mi se pare normal ce a făcut Marcel Ciolacu, nu este contracandidatul meu.

Vreau o confruntare clară cu contracandidatul meu, nu să vină cu mamica sau tăticul. Dacă premierul Ciolacu a simțit nevoie să vorbească pentru el, pentru că el nu era în stare să scoată două vorbe.

El acum descoperă tramvaiul, acum a coborat prima dată la metrou. Eu fac asta de 30 de ani. Nu a știut să zică o idee coerentă pe proiectul pentru Europa, am insistat a dat-o în discurs gol și l-am întrebat concret ce proiect au, nu a zis nimic.”, a declarat Cristian Popescu Piedone.

Partidul Umanist Social Liberal a depus, miercuri, la Biroul Electoral Central, listele pentru alegerile europarlamentare.

Preşedintele executiv al PUSL, Cristian Popescu Piedone, a declarat că au fost strânse pentru alegerile europarlamentare 310.000 de semnături.

Citeşte şi: EXCLUSIV | George Tuță dă pe față adevărul despre Clotilde Armand! Motivul pentru care nu există pază în școlile din Sectorul 1: „Consiliul a blocat-o ca să nu facă prostii, pentru că doamna a vrut să taie bursele copiilor”

„Nu am vreo problemă ca cineva să fie contra candidat într-o competiție electorală pentru că 9 iunie este operația pe viu care va arăta exact configurația scenei politice şi a intenției electoratului bucureștean.

Despre Nicuşor Dan, da, el a spus că eu am șanse reale să câștig alegerile pentru primăria Capitalei. Am şanse reale, dar credeţi că mă duc după freza lui sau să închid campania şi să dorm liniștit crezând că voi câștiga? Asta e o fentă.