Cristian Popescu Piedone, probleme grave de sănătate. O ambulanţa a fost chemată de urgenţă acasă la fostul edil

O ambulanţă a fost chemată de urgenţă, vineri după-amiaza, acasă la Cristian Popescu Piedone, fostul edil al Sectorului 4. Familia a crezut că fostul primar a suferit un infarct, însă medicii se pare că l-au găsit cu tensiune foarte mare.

RomaniaTV.net
18 dec. 2015, 16:48
Cristian Popescu Piedone, probleme grave de sănătate. O ambulanţa a fost chemată de urgenţă acasă la fostul edil

Cristian Popescu Piedone a fost pus sub control judiciar pe cauţiune, pentru o perioadă de 60 de zile, pentru infracţiunile de abuz în serviciu şi fals intelectual în dosarul privind incendiul din Colectiv. Fostul edil al sectorului 4 trebuie să plătească în 10 zile suma de 1.500.000 lei, alfel riscă să fie arestat. De asemenea, procurorii DNA au pus sechestru pe bunurile fostului primar.

„Procurorii DNA au dispus luarea măsurii controlului judiciar pe cauțiune, pentru o perioadă de 60 de zile, respectiv de la data de 18.12.2015, față de inculpatul POPESCU CRISTIAN VICTOR PIEDONE, la data faptelor primar al Sectorului 4 București, cercetat pentru infracțiunile de abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit și fals intelectual.

Inculpatul va depune, în termen de 10 zile de la data emiterii prezentei ordonanțe, o cauțiune în valoare de 1.500.000 lei, ce va fi consemnată pe numele inculpatului la dispoziția Direcției Naționale Anticorupție – Secția de Combatere a Corupției, la o unitate bancară.

După ce judecătorii au decis ca fostul primar să plătească 1,5 milioane lei pentru cauțiune, fostul primar a acuzat o stare de rău și a chemat ambulanța. Medicii sosiţi acasă la fostul edil au constatat că tensiunea acestuia era 17/12 cmHg. În prima fază s-a crezut că Piedone a suferit un infarct.

CITEŞTE ŞI INCENDIU COLECTIV. Primele concluzii din ancheta penală. De ce s-a propagat atât de repede focul

Fostul primar Cristian Popescu Piedone a anunţat la sfârşitul lunii noiembrie, pe pagina de Facebook, că se retrage din viaţa politică. „Aici se incheie cariera mea politica. Ma retrag! Dar ma rog insa sa vina in fotoliul de primar cineva care sa continue ce nu am apucat eu sa termin. Am sa fiu insa deschis sa dau un sfat oricui mi-l va cere. Pentru ca am totusi 23 de ani in spate in administratia publica si cred ca pot sa ajut punand la dispozitie ce am invatat in acesti ani. Orice sfat va fi dat insa de pe o banca din Parcul Lumea Copiilor, unde am sa il plimb pe David, nepotul meu drag. El e cel care imi aminteste, chiar si in momentele astea cumplite pentru mine, ca exista minuni pe pamant.

Eu nu am sa mai fiu nici primarul Piedone, nici politicianul Piedone. Am sa fiu omul Cristian Popescu. Si sper sa ma ajute Dumnezeu sa fiu cea mai buna versiune a acelui om.

Le multumesc din suflet celor care m-au votat la alegeri, celor care au avut incredere in mine, colegilor care au muncit alaturi de mine si tuturor celor care, intr-un fel sau altul, m-au ajutat sa imi pun in aplicare proiectele. Va multumesc si voua ca ati avut rabdare sa cititi acest mesaj si va doresc multa, multa liniste!”, a scris Piedone pe Facebook.