Cristian Popescu Piedone, suspect într-un nou dosar penal. Acuzaţiile oficiale ale DNA la adresa primarului Sectorului 5

Procurorii DNA au anunţat, vineri, că au început oficial urmărirea penală împotriva lui Cristian Popescu Piedone. Primarul Sectorului 5 este suspectat de abuz în serviciu.

29 apr. 2022, 16:57
Cristian Popescu Piedone, suspect într-un nou dosar penal. Acuzaţiile oficiale ale DNA la adresa primarului Sectorului 5
Cristian Popescu Piedone, veşti bune pentru locuitorii din Sectorul 5: "Am făcut un legământ cu mine însumi că trebuie să rezolv cât mai urgent această situație de netolerat"

Cristian Popescu Piedone a fost adus sub escortă la DNA, vineri dimineaţă, în momentul în care se pregătea să plece din România într-un concediu.

După ce l-au săltat de pe Aeroportul Otopeni, procurorii DNA au făcut publice date despre noul dosar penal în care este cercetat primarul Cristian Popescu Piedone, în calitate de suspect.

Cristian Popescu Piedone, acuzat de abuz în serviciu

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus efectuarea urmăririi penale față de suspectul POPESCU CRISTIAN VICTOR PIEDONE, la data faptelor și în prezent primar al Sectorului 5 din municipiul București, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

După preluarea atribuțiilor aferente funcției de primar al Sectorului 5, suspectul Cristian Victor Piedone Popescu, cu știință ar fi omis să ia măsurile inerente atribuțiilor prevăzute de lege, determinate de două Hotărâri ale Consiliului local Sector 5 București adoptate în anul 2020 privind salubrizarea sectorului 5, precum și măsurile pentru asigurarea inventarierii, evidenței statistice, inspecției și controlului furnizării serviciului.

În consecință, o societate comercială care nu deținea licență, ar fi continuat să încaseze de la persoanele fizice, persoanele juridice și de la asociațiile de proprietari de pe raza Sectorului 5, tarife majorate cu 25% față de tariful aprobat de consiliul local. Aceasta în condițiile în care societatea SALUBRIZARE Sector 5 SA (fostă SC Salubrizare Fapte 5 SA), deținută de Sectorul 5 București, avea drept exclusiv de prestare a serviciului public de salubrizare pe raza sectorului respectiv.

Suspectului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală”, se arată într-un comunicat al DNA.

Cristian Popescu Piedone a anunţat, vineri, după audierea la DNA, că a fost adus la sediul Direcţiei Anticorupţie pentru a da declaraţii într-un dosar deschis ca urmare a unei sesizări făcute de fostul primar al Sectorului 5, social-democratul Daniel Florea, în legătură cu salubrizarea în sectorul 5.

Citeşte şi: Pentru ce a fost săltat din aeroport şi audiat la DNA Cristian Popescu Piedone. „Am calitatea de suspect, denunţătorul este fostul primar Daniel Florea. Eu nu sunt fugar”

Primarul Sectorului 5 a fost reținut vineri dimineaţă de procurorii Direcției Naționale Anticorupție pe Aeroportul Otopeni şi a fost dus la audieri. Edilul a fost filat de mai mult timp și ridicat de procurorii anticorupție chiar în momentul în care intenționa să plece din țară cu familia.

Citeşte şi: Cristian Popescu Piedone, audiat la DNA într-un nou dosar. A fost săltat de pe aeroportul Otopeni


loading...
Partenerii noștri