Pentru ce a fost săltat din aeroport şi audiat la DNA Cristian Popescu Piedone. „Am calitatea de suspect, denunţătorul este fostul primar Daniel Florea. Eu nu sunt fugar”

Primarul Sectorului 5 al Capitalei Cristian Popescu Piedone a anunţat, vineri, după audierea la DNA, că a fost adus la sediul Direcţiei Anticorupţie pentru a da declaraţii într-un dosar deschis ca urmare a unei sesizări făcute de fostul primar al Sectorului 5, social-democratul Daniel Florea, în legătură cu salubrizarea în sectorul 5.

29 apr. 2022, 14:36
Pentru ce a fost săltat din aeroport şi audiat la DNA Cristian Popescu Piedone. „Am calitatea de suspect, denunţătorul este fostul primar Daniel Florea. Eu nu sunt fugar”

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a fost săltat vineri dimineaţă de procurorii Direcției Naționale Anticorupție pe Aeroportul Otopeni şi a fost dus la audieri. Edilul se afla în avionul oprit pe pistă la Aeroportul Henri Coandă din Otopeni după o alertă cu bombă.

La ieşirea din sediul DNA, Piedone a afirmat că este vorba despre un dosar deschis ca urmare a unei sesizări făcute de fostul primar Daniel Florea.

„Urma să plec cu soţia la Firenze cu escala la Munchen. S-a anunţat o alertă cu bombă în avion. Eram în avion, urcasem. Prima dată la intrarea la poartă, cei de la Poliţia de frontieră m-au întrebat dacă am uitat ceva la poarta 6, am zis că nu. Au mai dat un telefon şi până la urmă mi-au spus liber, puteţi să urcaţi, s-a făcut o confuzie, nu sunteţi dumneavoastră Popescu, este alt Popescu.

După alerta cu bombă au golit tot avionul. Am făcut din nou controlul şi am aşteptat să mă urc în autobuz. A venit un domn de la Poliţie şi m-a invitat să-l urmez pentru clarificări. (…) Am ajuns la sediul Poliţiei de Frontieră din cadrul Aeroportului Otopeni şi mi s-a adus la cunoştinţă că am un mandat de aducere, în calitate de suspect, într-un dosar din 2021, luna februarie, sau luna martie, nu mai ştiu. Mi-a spus că trebuie să merg la DNA. La sediul DNA mi s-a adus la cunoştintă calitate suspect”, a povestit Cristian Popescu Piedone.

Citeşte şi: Fostul primar al Sectorului 5 Daniel Florea, audiat în dosarul lui Cristian Popescu Piedone

Primarul Piedone a declarat că dosarul în care este vizat are legătură cu un contract de salubrizare pentru Sectorul 5. Mai exact, fostul primar de la PSD Daniel Florea i-a făcut plângere la DNA pentru că „la nici trei luni de la preluarea mandatului nu am pus în aplicare o hotărâre a Consiliului Local privind salubrizarea în sectorul 5, de ce mai putea să exercite în Sectorul 5 societatea REBU, că singura societate abilitată era Salubritate SA.

„Denuntatorul este Daniel Florea. Se pare ca s-a denuntat singur, probabil l-a deranjat ca am scos la iveala neregulile comise”, a mai spus Piedone, care a precizat că nu a dat declaraţii şi că o va face după studierea dosarului.

Întrebat cine a semnat contractul cu REBU, Piedone a afirmat că nu el, „ci totul îi aparţine lui Daniel Florea”.

”În momentul în care vorbim, DNA ridică documente doar din trecut şi de la AS şi de la creditele pentru maşinile de salubrizare care s-au cumpărat către Asociaţia Salubritate”, a mai spus el.

Edilul Sectorului 5 a mai precizat că procurorii DNA nu i-au impus nicio restrictie şi că el nu este un fugar, făcând referire la sentinţa aşteptată în dosarul Colectiv.

„Ştiţi cu toţii că marţi e sentinţa în dosarul Colectiv. Au fost nenomărate amânări. Eu nu sunt un fugar, îmi aştept sentinţa cu capul sus. Puteam să fug de o mie de ori din ţară. Probabil, la ţepele pe care le-au luat, credeau că şi Piedone fuge, Piedone nu fuge”, a mai spus Piedone.