Cristian Poteraş, fostul primar al Sectorului 6, condamnat la 8 ani de închisoare cu EXECUTARE

Publicat: Vineri, 22 Mai 2015 15:48 // Actualizat: Vineri, 22 Mai 2015 23:20 // Sursa: romaniatv.net

Cristian Poteraş, fost primar al Sectorului 6 al Capitalei, a fost condamnat, vineri, la 8 ani de închisoare cu executare, într-un dosar de abuz în serviciu. Sentinţa Curţii de Apel Bucureşti este definitivă. Fostul primar s-a predat la Poliţie, pentru punerea în aplicare a mandatului, şi a fost dus la Penitenciarul Rahova.

Cristian Poteraş a fost condamnat pentru abuz în serviciu după ce în primă instanţă fusese achitat. Curtea de Apel Bucureşti a decis, însă, să accepte cererea procurorilor şi l-a condamnat pe Poteraş la o pedeapsă de 8 ani de închisoare, din care va efectua cel puţin jumătate, înainte de a putea beneficia de posibilitatea de a obţine eliberare condiţionată.

Poteraş s-a predat la Poliţia Captalei vineri, în jurul orei 20.00, de unde a fost transportat la Penitenciarul Rahova.  Fostul primar va petrece la Rahova cele 21 de zile de carantină, urmând ca după aceea o comisie din cadrul Administraţiei Penitenciarelor să îi stabilească regimul de detenţie şi locul unde îşi va ispăşi restul din pedeapsă.

Cristian Poteraş a fost acuzat de procurori că a eliberat titluri de proprietate pentru terenuri intravilane în Capitală, cu încălcarea legii.

În martie 2011, Cristian Poteraş, pe atunci primar al sectorului 6 şi preşedinte al Subcomisiei locale de fond funciar de pe lângă Consiliul Local al Sectorului 6 Bucureşti, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, pentru abuz în serviciu.

Potrivit rechizitoriului, în cursul anului 2006, Cristian Poteraş, Gheorghe Floricică, Dumitru Vultur, Moise Daniel, Boncea Petre, Cristina Popescu şi Dorina Piftor, în calitate de funcţionari publici în cadrul Primăriei Sectorului 6 Bucureşti şi de membri în cadrul Subcomisiei locale de aplicare a Legii fondului funciar Sector 6, nu şi-au respectat atribuţiile de serviciu referitoare la reconstituirea dreptului de proprietate, ceea ce a condus la eliberarea, cu încălcarea dispoziţiilor legale, a şase titluri de proprietate pentru suprafaţa totală de 119.647,64 mp teren intravilan situat în municipiul Bucureşti, cu o valoare de piaţă, la nivelul anului 2006, de 58.230.034 euro (205.306.570 lei).

În mod identic, a arătat DNA, în toate cele şase situaţii, prin modalitatea în care au instrumentat cererile, au formulat propunerile de validare, au procedat la punerea în posesie şi au eliberat titlurile de proprietate, inculpaţii au încălcat dispoziţii legale imperative şi metodologia de soluţionare a cererilor de reconstituire a dreptului de proprietate în baza Legii nr. 18/1991, astfel că au fost retrocedate terenuri cu o situaţie juridică incertă sau chiar prin încălcarea dreptului de proprietate al altor persoane.

loading...
4 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
abuz în serviciu Cristian Poteraş Curtea de Apel Bucureşti
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
23 mai 21:09
Răspunde | Votează email 1 email
Parcator pe tarlaua lu' Poteras (sectorul 6)
In Orientul Mijlociu, daca furi un cal, nu scapi fara vreo mana lipsa, iar spatele te va durea tot restul vietii. Imi era frica rau ca Dumnezeu il va atinge cu o nuia blanda pe acest hot de masini, terenuri si alte drepturi, dandu-i astfel o sansa sa se pocaiasca si sa scape de adevarata mare pedeapsa pe care o merita. As fi preferat sa-i mearga din plin, ca acelei canalii numite Ion Iliescu (marele criminal al Romaniei in viata), in asa fel incat sa scape aici si sa fie pe veci condamnat dincolo, dar cine stie... poate totusi nu se pocaieste! Dati-i, mai baieti si fete din "justitia" romaneasca o scurtare a pedepsei la sfert pentru merite culturale si apoi o mutare la domiciliu pentru buna purtare (dupa 60 de zile), ca poate nu-i vine mintea la cap acestui satanizat politic si-l vedem dupa adevarata Judecata (la care voi o sa luati notite, fireste) intrat la Cazanele de Foc, Grătărelul cu Carbuni Vesnici sau Cuptorul cu Plasma Fara Numar.
22 mai 20:40
...juridică incertă sau chiar prin încălcarea dreptului de proprietate al altor persoane. Source Article from http://www.romaniatv.net/cristian-poteras-fostul-primar-al-sectorului-6-condamnat-la-8-ani-de-inchisoare-cu-executare_221923.htmlCristian Poteraş, fostul primar al Sectorului 6,...
22 mai 19:52
...locale de fond funciar de pe lângă Consiliul Local al Sectorului 6 Bucureşti, a fost trimis în judecată… Citeste mai departe pe Romaniatv.net ...
22 mai 16:14
...Potrivit romaniatv.net, Cristian Poteraş a fost condamnat pentru abuz în serviciu după ce în primă instanţă fusese achitat. Curtea de Apel Bucureşti a decis, însă, să accepte cererea...
1
EUR
4.8378
RON
05 Jul
noapte 21 °
zi 36 °
Ultimele joburi adaugate
24 H