Cristian Preda, după plecarea lui Frunzăverde: Autoritatea politică în PDL este în criză

Eurpoparlamentarul PDL Cristian Preda nu exclude ca gestul lui Frunzăverde de a pleca la USL să fie urmat şi de alte figuri marcante ale partidului. Preda susţine că acest caz nu trebuie tratat emoţional, fiind totodată elaborarea unui proiect naţional al PDL

RomaniaTV.net
28 mart. 2012, 09:08
Cristian Preda, după plecarea lui Frunzăverde: Autoritatea politică în PDL este în criză

„Plecarea lui Sorin Frunzăverde din PDL e un semnal de alarmă foarte serios. Autoritatea politică din sânul partidului e în criză. În perspectiva alegerilor din acest an, acesta e un moment delicat. Nu e exclus ca și alții să procedeze la fel”, scrie Preda pe blog.

Europarlamentarul susţine că este nevoie de un grad mai mare de coeziune între organizaţiile judeţene ale PDL. „Solidaritatea nu se poate construi pornind de la soluții improvizate. E nevoie de un proiect național, nu de disiparea energiilor în mici proiecte lăsate în seama unor filiale care resimt în primul rând nevoia de coerență”, crede Preda.

„Dacă plecarea prim-vicepreședintelui PDL va fi tratată într-o cheie emoțională – adică în termeni de trădare sau ca un gest care trebuie condamnat, iar nu înțeles – vom pierde și mai mult. E nevoie de decență, nu de injurii. Nu sudalma, ci rațiunea învinge”, a adăugat Preda.