Cristian Preda: E mai probabil să avem mai mulți CANDIDAŢI REBELI decât un candidat-vedetă

Europarlamentarul PMP Cristian Preda a comentat anunţul Monicăi Macovei privind candidatura la prezidenţiale, spunând că numărul candidaturilor creşte spectaculos, dar "e mai probabil să avem mai mulți candidați rebeli și/sau independenți decât un candidat-vedetă".

21 iul. 2014, 08:03
Cristian Preda: E mai probabil să avem mai mulți CANDIDAŢI REBELI decât un candidat-vedetă

Cristian Preda scrie, pe blogul personal, că, din momentul în care PNL și PDL și-au anunțat intenția de a fuziona, numărul candidaților la președinție care se revendică de la centru-dreapta a crescut spectaculos.

Astfel, pe lângă MRU, Predoiu, Antonescu – deja stabiliți, inclusiv prin mecanisme interne de selecție -, și-au anunțat intenția de a candida alți cinci politicieni percepuți ca fiind de centru-dreapta: Klaus Johannis (PNL), Cristian Diaconescu (PMP), Călin Popescu Tăriceanu, cu sprijinul unui nou partid, Viorel Cataramă, ca independent, și
Monica Macovei (PDL)”, susţine Preda.

Europarlamentarul precizează că, în acest moment, e aproape sigur că PDL, PNL și FC se topesc într-un singur partid.

CITEŞTE ŞI MONICA MACOVEI, alegeri prezidenţiale. Europarlamentarul PDL vrea să intre în cursa pentru COTROCENI

„Dar cum nu există proceduri acceptate de alegeri primare, nici potențial pentru un compromis negociat inteligent, ci doar încredere în sondaje, e mai probabil să avem mai mulți candidați rebeli și/sau independenți decât un candidat-vedetă care să adune în jurul său energii care sunt azi demobilizate sau prost orientate. Nu vreau să fac pronosticuri, dar sunt foarte pesimist„, arată Cristian Preda.

Monica Macovei a făcut un anunţ-surpriză, duminică, pe contul personal de Facebook. Europarlamentarul PDL şi-a declarat intenţia de a intra în cursa alegerilor prezidenţiale, solicitând să fie inclusă în „procesul de selecție a candidaţilor dreptei pentru prezidenţiale”.

CITEŞTE ŞI CĂTĂLIN PREDOIU, replică la anunţurile Monicăi Macovei şi MRU privind candidatura la prezidenţiale