Cristian Preda, EXCLUS din partidul condus de Elena Udrea

Europarlamentarul Cristian Preda a fost exclus din Partidul Mişcarea Populară (PMP) în urma unor acţiuni "care au lezat statutul Partidului Mişcarea Populară", a anunţat sâmbătă deputatul Clement Negruţ, secretar general al PMP, la şedinţa Colegiului Naţional, susţinută la Băile Tuşnad, judeţul Harghita.

13 dec. 2014, 15:34
Cristian Preda, EXCLUS din partidul condus de Elena Udrea

Colegiul Naţional (CN) al PMP, forul decizional cel mai larg între Congrese, a validat printr-un vot unanim propunerea de excludere din partid a lui Cristian Preda înaintată de Consiliul Executiv Naţional (CEN).

‘Propunerea de excludere este strict legată de activitatea şi acţiunile care au lezat statutul Partidului Mişcarea Populară, drept pentru care am luat în discuţie abaterile disciplinare ale domnului Cristian Preda şi a propus Consiliului Naţional excluderea’, a afirmat deputatul Clement Negruţ, potrivit Agerpres.

„Decizia vine în baza aplicării statutului partidului care prevede că membrii partidului ‘au interzis să acţioneze în vreun fel care ar prejudicia îndeplinirea obiectivelor PMP sau realizarea programului asumat. Membrii nu trebuie să comită acte care provoacă daune partidului, inclusiv daune de imagine„, se arată şi într-un comunicat al PMP.

Cristian Preda, propus spre EXCLUDERE din PMP. Decizia va fi luată de Consiliul Naţional

Potrivit sursei citate, prin „declaraţiile făcute împotriva Partidului Mişcarea Populară şi a conducerii sale, prin susţinerea unui alt candidat la alegerile prezidenţiale decât propunerea partidului, prin absenţa de la şedinţele forurilor partidului şi prin poziţiile publice asumate care vin în dezacord cu deciziile luate în forurile statutare, domnul Cristian Preda a adus prejudicii grave de imagine PMP.”

Folosirea PMP într-o ‘strategie de conservare a mandatului de europarlamentar’, aşa cum chiar domnia sa a declarat, reprezintă una dintre acţiunile care dovedesc lipsă de probitate morală a domnului Preda. De fapt, singurul său scop a fost obţinerea postului de europarlamentar, un post care îi asigură zeci de mii de euro pe lună de la Bruxelles. În condiţiile date, având în vedere că a fost ales pe lista Partidului Mişcarea Populară pentru a ajunge în Parlamentul European, îi solicităm ca, dacă mai are puţină onoare, să renunţe la postul de europarlamentar”, se mai precizează în comunicat.

Vicepreşedintele PMP Cristian Preda a solicitat recent în Colegiul Naţional al partidului demiterea Elenei Udrea din fruntea PMP.

‘Am fost singurul care am considerat că ea (n.r. – Elena Udrea) trebuie să fie demisă, ceilalţi au considerat că, dimpotrivă, trebuie să-i pună o coroniţă şi să o pună şi prezidenţiabil. Iarăşi, am fost împotriva acestei candidaturi’, a susţinut Preda. 

 

În luna noiembrie, Consiliul Executiv Naţional al PMP a decis în unanimitate să propună Consiliului Naţional excluderea din partid a europarlamentarului Cristian Preda pentru că a susținut alt candidat la prezidențiale decât Elena Udrea.