Cristian Preda, propus spre EXCLUDERE din PMP. Decizia va fi luată de Consiliul Naţional

Consiliul Executiv Naţional al PMP a decis în unanimitate să propună Consiliului Naţional excluderea din partid a europarlamentarului Cristian Preda pentru că a susținut alt candidat la prezidențiale decât Elena Udrea, a anunțat luni secretarul general al formațiunii, Cristian Petrescu.

RomaniaTV.net
03 nov. 2014, 17:03
Cristian Preda, propus spre EXCLUDERE din PMP. Decizia va fi luată de Consiliul Naţional

„CEN a propus Colegiului Național excluderea lui Cristian Preda din PMP ca urmare a susținerii unui alt candidat la Președinție. S-a votat în unanimitate, toți colegii au fost de acord că Preda nu mai poate face parte din partid atâta timp cât a susținut pe altcineva și chiar îi solicităm și retragerea din funcția de europarlamentar. Colegiul Național, format din toți președinții de organizații din țară, va lua decizia finală”, a declarat Petrescu la finalul ședinței conducerii PMP de luni.

Europarlamentarul PMP Cristian Preda i-a cerut luni Elenei Udrea, candidatul PMP la Preşedinţie, să demisioneze ca urmare a scorului mic obţinut de aceasta în primul tur al alegerilor prezidenţiale. Elena Udrea s-a clasat pe locul patru în primul tur al prezidenţialelor, obţinând 5,18% din voturi, sub scorului partidului de la europarlamentare. 

„Dezastru” e un termen blând pentru scorul Elenei Udrea, care anunța la nominalizare că va intra în turul al doilea, iar aseară – că a realizat obiectivul de a fi pe locul al treilea. N-a fost nici măcar atât: scorul său e mai mic decât cel realizat de lista pe care am condus-o la europene în mai. Candidatura celei care visa că îl înfrânge pe Ponta a izolat PMP și a șubrezit autoritatea politică a lui Traian Băsescu, silit să intre într-un joc cu mulți spioni și puțină politică. Îi cer, de aceea, Elenei Udrea să demisioneze urgent de la șefia partidului, pentru a da o șansă integrării PMP într-o majoritate de dreapta.

După eșecul de ieri, credibiliitatea ei în fața partidului este, oricum, nulă. Iată de ce, în calitatea mea de vicepreședinte al PMP pentru afaceri europene, le solicit membrilor și simpatizanților partidului să voteze în turul al doilea cu Klaus Iohannis. Acesta e mai mult decât un gest rațional. Pentru PMP, e o datorie de onoare. Într-adevăr, atunci când am fost primiți, în septembrie, în PPE, am promis ferm – în fața celor mai înalte autorități ale PPE și a reprezentanților tuturor partidelor din familia populară – că îl vom sprijini pe adversarul lui Ponta în turul al doilea. Regăsirea credibilității începe atunci când îți ții cuvântul dat…”, scrie Cristian Preda pe Facebook.