Cristian Preda: Preşedintele Senatului trebuie să fie Vasile Blaga

Europarlamentarul PDL Cristian Preda a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, că preşedintele Senatului trebuie să fie Vasile Blaga, arătând că o variantă foarte bună ar fi fost Anca Boagiu dacă nu ar fi fost ministru al Transporturilor.

RomaniaTV.net
27 nov. 2011, 10:38
Cristian Preda: Preşedintele Senatului trebuie să fie Vasile Blaga

„Cred că preşedintele Senatului trebuie să fie Vasile Blaga, nu cred că avem foarte multe variante. Ar fi fost o varitantă foarte bună Anca Boagiu, dacă nu era ministru al Transporturilor, dar ea cred că face treabă bună la minister şi ar fi păcat să lase ministerul pentru şefia Senatul”, a precizat Preda.

El a arătat că în aceste condiţii nu sunt foarte multe variante, ci se profilează cineva cu o mare experienţă şi care contează mult în interiorul partidului.

„În aceste condiţii, cred că nu avem foarte multe variante, se profilează asltfel spus cineva cu o mare experienţă, cineva care contează mult în interiorul partidului şi care din această poziţie sunt convins că va sprijini cu toată energia campania de la anul”, a adăugat Cristian Preda.

Vicepreşedintele PDL Elena Udrea a declarat, sâmbătă, că Vasile Blaga sau Radu Berceanu pot să facă faţă cu brio funcţiei de preşedinte al Senatului, adăugând că decizia va fi luată în coaliţie.

„Fie domnul Blaga, fie domnul Berceanu, oricare din aceşti doi colegi vor putea putea face faţă cu brio acestei funcţii importante, a doua funcţie în stat. Rămâne ca decizia să se ia în interiorul coaliţiei”, a declarat Elena Udrea, întrebată pe cine vede ea ca preşedinte al Senatului.

Întrebată cine este în acest moment al doilea om în stat, Udrea a răspuns că astăzi preşedinte interimar al Senatului este Petru Filip.

Mircea Geoană a fost revocat, miercuri, din funcţia de preşedinte al Senatului, plenul acestei Camere aprobând hotărârea de încetare a mandatului cu 112 voturi „pentru”, 5 abţineri şi 2 voturi „împotrivă”.

Ulterior, Petru Filip (PDL) a fost desemnat preşedinte interimar al Senatului până la alegerea unui nou preşedinte.

Luni dimineaţă, coaliţia urmează să discute despre desemnarea unui candidat comun la preşedinţia Senatului, în condiţiile în care PDL a susţinut că funcţia trebuie să îi revină însă şi UDMR a evocat posibilitatea de a revendica postul.

Numele indicate până acum de către democrat-liberali pentru candidatura la şefia Senatului sunt Vasile Blaga, Radu Berceanu, Anca Boagiu, Petru Filip şi Mihai Stănişoară.