Cristian Preda: USL vrea un control total al scenei politice înainte de alegeri

Europarlamentarul PDL, Cristian Preda, a scris, marţi, pe blogul personal, că "USL vrea un control total al scenei politice înainte de alegeri". După 22 de ani de la căderea lui Nicolae Ceaușescu, politicianul spune că societatea românească se confruntă, din nou, cu "tentaţia totalitară".  

RomaniaTV.net
03 iul. 2012, 08:39
Cristian Preda: USL vrea un control total al scenei politice înainte de alegeri

Într-un articol nou, denumit „O zi importantă”, Cristian Preda spune că premierul Victor Ponta se foloseşte de sesiunea extraordinară a Parlamentului de marţi, pentru a acapara Avocatul Poporului, CCR, șefia Camerei Deputaţilor, Senatul şi președinția.

„3 iulie e o zi importantă pentru evoluția noastră politică. Ponta a cerut sesiune extraordinară a Parlamentului pentru a prezenta rezultatele recentului Consiliu European, la care a participat disprețuind o decizie a Curții Constituționale. Declarațiile din ultimele zile ale liderilor USL vădesc însă o altă intenție: aceea de a folosi sesiunea convocată azi (marţi – n.r.) pentru a acapara poziții instituționale – Avocatul Poporului, CCR, șefia celor două Camere, președinția – care să permită USL controlul tuturor pârghiilor care ar putea încetini drumul spre monopolizarea puterii. Trebuie subliniat foarte apăsat că USL vrea un control total al scenei politice înainte de alegeri. Scrutinul ar urma să confirme – la fel ca în comunism – un aranjament al partidului care a acaparat statul. La 22 de ani de la căderea lui Ceaușescu, societatea se confruntă din nou cu tentația totalitară. La sfârșitul zilei, vom vedea dacă drumul către servitute a fost din nou deschis sau dacă, dimpotrivă, există resurse pentru un comportament democratic al elitelor parlamentare”, a scris Cristian Preda pe blogul său.