Cristian Preda: Vreau o listă Traian Băsescu la europarlamentare. Nu cred că avem alternative

Eurparlamentarul Cristian Preda a declarat, joi, la o dezbatere a GDS, că vrea "o listă Traian Băsescu la alegerile europarlamentare", potrivit Mediafax. În opinia sa, "actorul cu adevărat important în familia politică a PPE din României" este actualul şef al statului.

10 ian. 2014, 09:41
Cristian Preda: Vreau o listă Traian Băsescu la europarlamentare. Nu cred că avem  alternative

Cristian Preda a participat la dezbatere a GDS alături de Elena Udrea, Eugen Tomac, Mihai Răzvan Ungureanu şi Teodor Baconschi la care s-a vorbit despre unificarea partidelor de centru-dreapta şi despre alegerile eurparlamentare şi prezidenţiale.

„Sunt unii, şi suntem aici prezenţi, care vor o unitate şi pornesc de la constatarea foarte simplă că actorul cel mai important din România, din familia PPE, este Traian Băsescu. Sorry, nu e altcineva, nu e nici actualul preşedinte al PDL, nu e nici fostul preşedinte al PDL, nu e nici doamna Udrea, nu e nici Preda, nu e nici Stolojan!

Actorul cu adevărat important în politica PPE din România este Traian Băsescu. Eu vreau o listă Traian Băsescu în alegerile europarmentare, cred că nu avem resurse alternative”, a precizat Cristian Preda.
El a explicat apoi că asta nu înseamnă că pe primul loc ar trebui să se afle pe listă Traian Băsescu.

„O listă Băsescu am zis într-un sens general. Pentru europarlamentare cred că trebuie să avem o listă Băsescu în sensul în care candidaţii care se revendică de la PPE să asume linia pe care Traian Băsescu a urmat-o în interiorul Consiliului European, în dialogul pe care l-a avut cu liderii de centru-dreapta din Europa de când a fost preşedinte până astăzi”, a explicat Cristian Preda.

Acesta, fost membru al PDL, l-a criticat la dezbaterea GDS pe liderul PDL Vasile Blaga, care spunea de un an şi jumătate că nu vrea unitate cu „scame şi cu pitici”.

La dezbaterea GDS a vorbit şi preşedintele PMP, Eugen Tomac, care a arătat că speră că în zilele următoare partidul său să încheie procesul de înregistrare şi care a apreciat că dreapta are nevoie de unitate în acţiune împreună cu preşedintele Traian Băsescu.

VEZI SI:

Elena Udrea: Procentele pe care le are PDL nu ajung pentru a da preşedintele României