Cristian Rizea, reţinut în Republica Moldova. Autorităţile au demarat procedura de extrădare. Avocat: E victima unui abuz

Cristian Rizea a fost reţinut, marţi dup-amiază, în Republica Moldova, după ce preşedintele Igor Dodon i-a retras cetăţenia moldovenească. Fostul deputat PSD urmează să fie extradăt în România pentru a-şi ispăşi pedeapsa de 4 ani şi 8 luni de închisoare. Avocatul lui Cristian Rizea, Alexandru Morărescu, acuză faptul că fostul deputat PSD este victima unui abuz.

RomaniaTV.net
03 nov. 2020, 15:17

Update: Victor Ciutacu a reacționat pe Facebook după ce fostul deputat PSD Cristian Rizea a fost reținut, marți, în Republica Moldova, după ce președintele moldovean i-a retras cetățenia.

„Rizea e singurul fugar pe goană de care nu-mi pare rău că vine pachet la brutăria din țărișoară. Pentru că e prost, pentru că e sifon, pentru că e mitoman, pentru că e mincinos și, rezumând, pentru că e un gunoi. Mă lasă rece conflictele lui cu bogații momentului și încercările de a-i extorca, la fel cum mi se rupe că are familie. Ce a făcut el în ultimele săptămâni, distrugând alte familii în colaborare cu sifonăreasa aia care o arde fată mare pe tv după ce a nenorocit toți demnitarii pe care i-a consiliat și le-a mai și manglit arhiva de documente, depășește orice limită a acceptabilului. Exista, pe vremuri, o anumită demnitate a hoțului. Viermele ăsta penibil și exhibiționist nici măcar asta n-are. Și, dacă va ajunge pe cameră la Rahova, mi-e teamă că nu se va tăvăli lasciv pe un pat cu flori”, a scris Victor Ciutacu, pe rețeaua de socializare.

Poliția din Republica Moldova a anunţat, marţi, reținerea lui Cristian Rizea. Potrivit poliției, cetăteanul român Mihai Cristian Luigi (anterior Cristian Rizea) a fost reţinut, în jurul orei 16:15, în municipiul Chișinău de către ofițerii de investigații ai Direcției Investigații Criminale a INI al IGP. Autoritățile au demarat procedura de extrădare.

„L-au condus la organul de Poliție. Ne aflăm în fața unui abuz în fața lui Igor Dodon. El poate veni în România în noaptea asta sau niciodată”, a declarat avocatul lui Cristian Rizea, Alexandru Morărescu.

 

Cristian Rizea va fi extrădat în România după ce Igor Dodon l-a lăsat fără cetăţenie moldovenească

Reţinerea lui Cristian Rizea a avut loc după ce președintele moldovean, Igor Dodon, i-a retras cetățenia moldovenească. 

„Astăzi, i-a fost retrasă cetățenia prin decretul președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, după ce a fost obținută într-un mod fraudulos, în anul 2018, fiind inițiate procedurile în corespundere cu cadrul normativ.

Autoritățile au demarat procedura de extrădare, în corespundere cu acordurile bilaterale privind aplicarea legii penale dintre Republica Moldova și România”, informează poliția printr-un comunicat.

 

Cristian Rizea a anunţat că va ataca decizia în instanţă

 

Cristian Rizea este dat în urmărire internațională prin Interpol după ce a fost condamant în România la 4 ani și 8 luni de închisoare pentru infracțiunea de trafic de influență, spălare de bani și influențarea declarațiilor.