Cristian Rizea şi postul TV al lui Păcuraru, „condamnaţi” de instanţă pentru campania murdară împotriva lui Radu Budeanu

Magistraţii Tribunalului București au venit cu o decizie în dosarul pseudo-serialului ”Spovedania lui Rizea”, prezentat – la Realitatea PLUS, în emisiunea ”Culisele Puterii” – de Anca Alexandrescu, fosta secretară a lui Liviu Dragnea.

07 ian. 2021, 19:46
Cristian Rizea şi postul TV al lui Păcuraru, „condamnaţi” de instanţă pentru campania murdară împotriva lui Radu Budeanu

Cristian Rizea şi postul TV al lui Păcuraru au fost astfel „condamnaţi” de instanţă.  Firma GEOPOL INTERNATIONAL şi Rizea au fost astfel obligați să înlăture, provizoriu, materialele ce cuprind datele cu caracter personal referitoare la omul de afaceri Radu Budeanu, reprezentat de celebra Casă de avocatură ”Stratulat Albulescu și asociații”.

Cristian Rizea şi postul TV al lui Păcuraru, „condamnaţi” de instanţă pentru campania murdară împotriva lui Radu Budeanu

“Serialul de denigrare a mea, pornit de Realitatea PLUS la inițiativa patronului stației – Maricel Păcuraru -, are ca motivație încercarea acestuia de a prelua, în stil mafiot, participația pe care am avut-o, indirect, la ROMPREST. O acțiune mafiotă în pur stil, dirijată pe post de fosta secretară a lui Liviu Dragnea, cu un scop foarte clar, de a mă șantaja, de a mă forța să-i predau votul în AGA ROMPREST. Au încercat și cu reprezentantul Aeroportului Otopeni același lucru, existând și un dosar pe acest subiect.

”CNA i-a amendat, iar Justiția a decis ca această mizerie la comandă să se oprească. O mizerie oarecum comică, ținând cont ca au bătut efectiv câmpii de la A la Z în ce mă privește. Voi demonstra cu documente prejudiciul de milioane care mi s-a produs, îi voi urmări în instanță pe absolut toți moderatorii, producătorii emisiunilor și societatea care deține licența Realitatea până vor plăti la centimă paguba creată”

În altă ordine de idei, cei care fac publicitate la acest canal tv, precum și telespectatorii săi, trebuie să știe că Realitatea este un mijloc prin care patronul său, trecut prin închisori cu zeci de condamnări penale, încearcă să facă diverse alte afaceri într un stil din jungla anilor ‘90 de unde provine și a și rămas”, a declarat Radu Budeanu, pentru Gândul după aflarea soluției date de judecătorii Tribunalului București.

Citeşte şi: Fugarul Cristian Rizea aduce o amendă de 50.000 de lei pentru Realitatea Plus

Decizia instanţei

Analizând toate informațiile din acest dosar, judecătorii Tribunalului București au admis, în parte, cererea părții reclamante, respectiv acțiunea formulată de Radu Budeanu.

”Admite în parte cererea. În temeiul art. 255 C.civ., obligă pârâtul Mihai Cristian Luigi să înlăture provizoriu materialele ce cuprind datele cu caracter personal referitoare la reclamantul Radu Budeanu publicate pe pagina pe care o deţine pe Facebook – Spovedania lui Rizea, precum şi a oricăror trimiteri şi referiri la acestea, până la soluţionarea definitivă a dosarului nr. 29236/3/2020.

Obligă pârâţii Mihai Cristian Luigi şi GEOPOL INTERNATIONAL pentru REALITATEA PLUS să înlăture provizoriu materialele publicate pe paginile pe care le deţin pe reţeaua de socializare Facebook, Spovedania lui Rizea, Realitatea.Net şi Ştirile Realitatea TV, precum şi pe cele difuzate pe canalele deţinute pe reţeaua You Tube, referitoare la reclamant precum şi a oricăror trimiteri şi referiri la acestea, până la soluţionarea definitivă a dosarului nr. 29236/3/2020.

Obligă pârâţii să înceteze pentru viitor, până la solutionarea definitivă a cauzei nr. 29236/3/2020 înregistrată pe rolul Tribunalului Bucuresti, publicarea oricăror materiale potenţial defăimătoare la adresa reclamantului pe paginile deţinute pe reteaua Facebook, precum şi difuzarea de comunicări publice de acelaşi tip în cadrul emisiunii „Culisele Statului Paralel”.

Respinge în rest cererea, ca nefondată. Obligă pârâţii să plătească reclamantului suma de 60 lei cu titlu de cheltuieli de judecată reprezentând taxă judiciară de timbru. Cu drept de apel în termen de 5 zile de la pronunțare, cererea de apel urmând a se depune la Tribunalul București – Secţia a IV-a Civilă. Pronunțată în şedinţa din 06.01.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor, prin mijlocirea grefei instanţei”, se precizează în decia magistraților.