Cristian Rizea va fi extrădat în România după ce Igor Dodon l-a lăsat fără cetăţenie moldovenească

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, i-a retras cetățenia moldovenească fugarului Cristian Rizea. Decretul privind retragerea cetățeniei a fost publicat în Monitorul Oficial al Republicii Moldova. După publicare, "organele competente din Republica Moldova și România urmează să facă schimb de informații pentru a expulza cetățeanul din țară", a declarat Igor Dodon, citat de presa de peste Prut.

RomaniaTV.net
03 nov. 2020, 10:20
Cristian Rizea va fi extrădat în România după ce Igor Dodon l-a lăsat fără cetăţenie moldovenească

„Erau mai multe urgențe legate de semnarea mai multor decrete de promovare a unor legi, subiecte ce țin de stabilitatea economică și socială.

A fost și un subiect interesant care se discuta foarte mult în presă despre cetățeanul român Rizea, care s-a ascuns în Moldova. La propunerea Comisiei pentru Cetățenii, ieri, 2 noiembrie, am semnat un decret prin care am anulat cetățenia acestui personaj. Deja organele competente din R. Moldova și România urmează să facă schimb de informații pentru a expulza cetățeanul din țară”, a declarat Dodon.

Cristian Rizea a anunţat că va ataca decizia în instanţă

Dragi Romani infractorii pe care ii devoalez au platit milioane de euro mafiei politice din Moldova condusa de Igor Dodon si Vladimir Plahotniuc pentru a imi retrage in mod abuziv cetatenia Republicii Moldova! Ma voi lupta in instanta aici la Chisinau si sper cu ajutorul vostru si al lui Dumnezeu sa pot reusi ! Adevarul Invinge Intotdeauna!„, a scris Cristian Rizea pe Facebook.

Ulterior într-o intervenţie la Realitatea Plus, Cristian Rizea a anunţat că va ataca decizia în instanţă.

Voi face apel la toate instituțiile internaționale, pentru că nu vreau decât să se respecte legile. Dacă rămâne așa, înseamnă că președintele poate retrage cetățenia oricui și asta nu este normal.

Dosarul meu a fost trimis în Republica Moldova și aștept să fiu judecat aici, pentru a vedea dacă stă în picioare condamnarea dictată la București.

Eu vă spun că n-au cum să mă retrimită în România, indiferent ce cred unii și alții. În acest moment este un proces în desfășurare, cetățenia este nu este un bilet de tramvai pe care îl poți retrage când vrei. Eu am obținut cetățenia în mod legal, asta pentru că bunica mea este din Republica Moldova.„, a spus Cristian Rizea, la Realitatea Plus.

Citeşte şi: Fugarul Cristian Rizea, viaţă de nabab la Chişinau! Sfidează autorităţile şi fumează relaxat narghilea într-un restaurant de lux

Cristian Rizea a fost condamnat definitiv în 2019 la 4 ani și 8 luni de închisoare cu executare pentru trafic de influență, spălare de bani și influențarea declarațiilor. Fostul deputat PSD a fost acuzat de DNA că a pretins în mod direct unui om de afaceri suma de 300.000 de euro, disimulată sub forma a două contracte de împrumut fictive.