VIDEO Fugarul Cristian Rizea, viaţă de nabab la Chişinau! Sfidează autorităţile şi fumează relaxat narghilea într-un restaurant de lux

Fostul deputatul român Cristian Rizea, condamnat definitiv la patru ani şi opt luni de închisoare cu executare în România, a fost surprins de către activistul Vasile Costiuc cum se plimbă nestingherit prin Chişinău. Rizea a fost chiar amendat de Poliţie, fără alte consecinţe, deşi este urmărit internaţional.

RomaniaTV.net
22 oct. 2020, 20:00

Fostul deputat PSD Cristian Rizea – dat în urmărire internaţională în urma unei condamnări la patru ani şi opt luni de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă şi spălare de bani – a fost localizat la Chişinău.  Conform IGPR, nicio ţară nu a furnizat, prin intermediul canalelor de cooperare poliţienească internaţionale informaţii care să ducă la depistarea lui Cristian Rizea.

Cristian Rizea a fost surprins în această după-amiază, în timp ce fuma o narghilea într-un restaurant din centrul Chişinăului, asta după ce politicianul român şi-a parcat neregulamentar maşina de lux, în faţa restaurantului, fapt pentru care la faţa locului a fost solicitată Poliţia.

 

Cei doi poliţişti veniţi să-l amendeze pe Cristian Rizea, care deţine şi cetăţenia moldovenească sub numele de Mihai Cristian, au declarat că nu-l cunosc pe politicianul român şi doar l-au amendat pentru parcare neregulamentară. 

După ce a fost amendat, Rizea a avut tupeul să-şi lase bolidul de lux în continuare parcal ilegal şi doar la insistenţa activistului Vasile Costiuc, care a mai solicitat o dată ajutorul agentului de patrulare, Rizea a urcat în maşină şi a plecat însoţit de un individ care s-a prezentat ca fiind bodyguard, transmite adevarul.ro.

Întrebat de ce nu pleacă în România şi de ce nu-şi ispăşeşte acolo pedeapsa, Rizea a răspuns: „Casa mea e Moldova, de doi-trei ani”. Totodată, întrebat cine i-a oferit cetăţenia moldovenească, Dodon sau Plahotniuc, Rizea a răspuns că „legea”.

Fostul deputat Cristian Rizea, trimis în judecată de DNA alături de omul de afaceri Lucian Colţea, care i-ar fi dat 300.000 de euro ca să intervină la RAAPPS pentru retrocedarea unui teren într-o zonă rezidenţială din Bucureşti şi la Primăria Chiajna pentru un teren aflat în litigiu, a fost condamnat în 18 martie la patru ani şi opt luni de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă şi spălare de bani.

În 19 martie, după ce nu s-a predat, a fost dat în urmărire internaţională.