Cristian Sabbagh, despre diagnosticul fiului său, în vârstă de 4 ani: „Terapia necesită timp, răbdare și foarte mulți bani!”

Cristian Sabbagh a vorbit despre fiul său, în vârstă de 4 ani, care a fost diagnosticat cu tulburare de spectru autism. Celebrul prezentator de la Kanal D a mărturisit că ajutorul oferit de stat este mic comparativ cu nevoile fiului său.

02 mart. 2023, 16:52
Cristian Sabbagh, despre diagnosticul fiului său, în vârstă de 4 ani: „Terapia necesită timp, răbdare și foarte mulți bani!”

Cristian Sabbagh este la cea de-a treia căsătorie și are patru copii. În anul 2017 s-a căsătorit  Iulia Sabbagh au împreună doi copii, o fetiță și un băiețel, Anais și Christian Jr.

Citiți și: Soţia lui Christian Sabbagh, mărturii emoţionante despre afecţiunea de care suferă fiul lor cel mic: „Autismul nu este o boală sau o epidemie” 

Fiul cel mic al jurnalistului, în vârstă de doar patru ani, a fost diagnosticat cu autism, după ce soția sa a văzut că, deși avea vârsta de 3 ani, nu putea să vorbească.

Christian Sabbagh a fost invitat la sfârșitul anul trecut în cadrul emisiunii „40 de întrebări, cu Denise Rifai, acolo unde a mărturisit că soția sa, Iulia, a trecut printr-o cruntă, după ce fiul lor a fost diagnosticat cu TSA ( Tulburare de Spectru Autist).  În prezent, fiul lor face terapii, care sunt extrem de costisitoare, iar șansele de vindecare sunt foarte mari.

Cristian Sabbagh: „Un proces terapeutic în aceste cazuri depășește câteva mii de lei lunar!”

„Cred că am aplicat toate terapiile existente pentru tulburările din spectrul autist. Dar copiii sunt diferiți și o terapie care dă rezultate într-un caz poate fi ineficientă în altul. Acum avem o nouă echipă de terapeuți și se pare că suntem pe drumul cel bun. Dar terapia necesită timp, răbdare și foarte mulți bani, iar evoluția o vezi în timp. Extrem de costisitoare. Un proces terapeutic în aceste cazuri depășește câteva mii de lei lunar, depinde de câte ședințe are nevoie copilul. Ajutorul oferit de stat este mic comparativ cu nevoile unei familii care se confruntă cu o asemenea încercare”, a declarat Christian Sabbagh pentru revista unica.ro.

De asemenea, Iulia Sabbagh a recunoscut că a avut parte de un șoc în momentul în care a aflat că afecțiunea copilului său, iar acest lucru a afectat-o atât de mult, încât a intrat în depresie și a cerut ajutorul specialiștilor pentru a face față situației.

„Anul trecut, în această perioadă, aveam să primesc, probabil, cea mai dureroasă veste. Copilul meu avea să fie diagnosticat cu tulburare de spectru autist. Este adevărat că am trecut printr-o depresie destul de urâtă. Nu voiam să vorbesc cu nimeni, nu voiam să aud pe nimeni. Îmi doream să se termine viața mea, pentru că nu știam foarte multe lucruri despre acest diagnostic. La vremea respectivă, în capul meu erau numai gânduri negre.

Recunosc că am avut nevoie de consiliere psihologică să înțeleg că lucrul cel mai important este ca eu să fiu bine ca să-l fac bine și pe fiul meu. Am căutat ajutor pentru a mă vindeca mintal, pentru a avea puterea de a fi sprijinul copiilor mei, indiferent de situațiile grele cu care am fost încercați.”, a declarat Iulia Sabbagh, în exclusivitate pentru spectacola.ro

Citiți și: Iulia și Christian Sabbagh, dezvăluiri din intimitate: „Nu a fost totul minunat, au încercat sub orice formă să ne despartă”