Cristian Socol: Vizita lui Victor Ponta în SUA, o şansă de sporire a investiţiilor americane în România

Vizita premierului Victor Ponta în SUA reprezintă un moment decisiv pentru politica externă a României şi o şansă de atragere a investiţiilor străine, consideră consilierul personal al primului ministru pe probleme macroeconomice, Cristian Socol.

RomaniaTV.net
20 oct. 2013, 16:28
Cristian Socol: Vizita lui Victor Ponta în SUA, o şansă de sporire a investiţiilor americane în România

„Vizita premierului Victor Ponta în SUA marchează prima primire oficială la Casa Albă a unui prim-ministru român din ultimii zece ani. Este un moment de cotitură pentru politica noastră pe plan extern şi o şansă extraordinară de a urca pe lista de priorităţi a investitorilor americani. ExxonMobil, Chevron, Motorola, IBM şi HP sunt toate companii cu bugete de miliarde de dolari care trebuie convinse să se implice mai mult în România. Doar prin astfel de parteneriate va putea creşte nivelul de trai al românilor”, a declarat pentru AGERPRES Cristian Socol.

Premierul Victor Ponta va începe luni o vizită oficială de trei zile în SUA, şeful Executivului urmând a avea întrevederi cu preşedintele Băncii Mondiale, Jim Yong Kim, cu vicepreşedintele american Joe Biden, la Casa Albă, cu congresmeni şi cu reprezentanţi ai mai multor companii americane.