Cristian Tudor Popescu: Crin Antonescu e orgolios şi face rău partidului. Tăriceanu poate distruge PNL

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu susţine că acţiunile lui Crin Antonescu fac rău partidului său. În opinia acestuia, gesturile lui Antonescu sunt cele ale unui om vanitos, care nu ţine seama decât de persoana sa, a declarat jurnalistul la România TV.

RomaniaTV.net
26 mai 2014, 11:32
Cristian Tudor Popescu: Crin Antonescu e orgolios şi face rău partidului. Tăriceanu poate distruge PNL

E un act la fel de egoist şi personal al domnului Antonescu, cum au fost şi precedentele sale anunţuri de demisie, cel din 2012 şi acesta, primul neonorat. Sunt gesturile unui om vanitos, unui om hiperorgolios, care nu ţine seama decât de persoana sa, această demisie acum face rău partidului. Dacă domnul Antonescu n-ar fi ţinut să se eroizeze cu declaraţiile acestea iresponsabile, că-şi dă demisia dacă nu face 20%, era evident pentru orice politician raţional că PNL nu avea cum să-şi depăşească bazinul lui tradiţional de vot, care este de maximum 17%”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Acesta compară criza actuală din PNL cu anul 1992, când Radu Câmpeanu l-a numit drept candidat la Preşedinţie pe Regele Mihai, demers ce putea să distrugă partidul liberal la acea dată.

Mai mult, prin plecarea lui Antonescu, partidul este pus în situaţie de dificultate, de inferioritate, întrucât nu mai are candidat la alegerile prezidenţiale.

Jurnalistul a mai declarat că liderul PNL este terminat ca om politic. Pe de altă parte, Tudor Popescu este de părere că Tăriceanu şi PSD pot face un rău şi mai mare PNL-ului decât Crin Antonescu.

„Domnul Tăriceanu şi PSD pot face un rău şi mai mare PNL-ului decât Crin. Dacă PNL se va arunca în braţele PSD, atunci e terminat ca partid. După o istorie de sute de ani, îşi pierde identitatea complet acum, nu are nicio justificare PNL să revină în alianţa cu PSD”, a concluzionat jurnalistul.

Tudor Popescu a mai spus că Traian Băsescu nu mai reprezintă o sperietoare pentru o unificare a dreptei, această temă fiind falsă şi promovată de Victor Ponta.