Cristian Tudor Popescu dă verdictul în cazul Simonei Halep: „Ea nu suportă să fie discreditată, răul deja s-a produs”

Simona Halep a fost suspendată provizoriu după ce a fost depistată pozitiv cu o substanță interzisă. Cristian Tudor Popescu nu a putut oferi un răspuns direct atunci când a fost întrebat despre o posibilă retragere din carieră a sportivei.

24 oct. 2022, 11:26
Cristian Tudor Popescu dă verdictul în cazul Simonei Halep: „Ea nu suportă să fie discreditată, răul deja s-a produs”

Simona Halep, cea mai mare jucătoare de tenis din istoria României, traversează o perioadă grea din carieră, după ce a fost depistată pozitiv cu roxadustat. Cristian Tudor Popescu a vorbit despre o posibilă retragere a sportivei, chiar dacă aceasta a declarat că nu a folosit niciodată voluntar o substanță interzisă.

De o lungă perioadă de timp, Simona Halep se află într-un declin, dar odată cu începerea colaborării cu Patrick Mourtalogu, părea că revine pe linia de plutire. Cu toate astea, în august 2022, din cauza accidentărilor grave din trecut, a fost la un pas de a leșina la turneul WTA din Washington.

Mai apoi, a fos eliminată încă din turul unu de la US Open, moment în care a declarat că nu va mai participa la niciun turneu în acest sezon, afectată și de problemele din viața personală.

Citește și: Simona Halep scapă momentan de suspendare. Anunţul preşedintelui Federaţiei Române de Tenis

Vineri, Simona Halep a anunțat oficial că a fost depistată pozitiv cu roxadustat, cu mențiunea că nu a consumat această substanță intenționat.

Jucătoarea de tenis riscă să primească o suspendare între doi și patru ani. CTP a fost întrebat dacă e de părere că Halep va lua în considerare retragerea dacă asta se va întămpla.

Jurnalistul nu a putut da un răspuns concret, dar crede că acest este posibil, dacă Somona Halep nu va fi grațiată, pentru că nu își va mai găsi dorința de a juca tenis.

„Nu mă pot gândi la aşa ceva (n.r. dacă se va retrage Simona), nu vreau să mă gândesc la aşa ceva. Nu ştiu, nu aş vrea să fiu în sufletul şi mintea ei, după toată poveştile astea.

Ea nu suportă să fie discreditată în zona asta. Răul deja s-a produs, indiferent ce a reuşit Simona, ce a reuşit să demonstreze, că nu a fost intenţie, ce rezultate o să aibă ancheta, ceva va rămâne.

O pată pe imaginea ei va rămâne pentru totdeauna, pentru că aşa funcţionează ceea ce se numeşte azi presă, aşa funcţionează media, opinia publică.

Nu se poate şterge o expulzie mediatică de felul acesta, va rămâne un reziduu întotdeauna”. a declarat Cristian Tudor Popescu, la Orange Sport.

Citește și: Darren Cahill rupe tăcerea, la două zile după ce Simona Halep a anunţat că a fost găsită dopată. Ce spune faimosul antrenor despre campioana de la Wimbledon