Simona Halep scapă momentan de suspendare. Anunţul preşedintelui Federaţiei Române de Tenis

Preşedintele interimar al Federaţiei Române de Tenis, George Cosac, a declarat că nu o va suspenda momentan pe Simona Halep, până când la dosar nu va fi introdus şi rezultatul celei de-a doua probe dată de fostul număr 1 mondial.

24 oct. 2022, 08:49
Simona Halep scapă momentan de suspendare. Anunţul preşedintelui Federaţiei Române de Tenis

Simona Halep a fost depistată pozitiv la Roxadustat, o substanță interzisă prin regulament de WADA. Astfel, ea fost suspendată provizoriu din tenis, până când Agenția Mondială Antidoping va finaliza ancheta.

Gestul lui Cosac este, de fapt, unul mai mult simbolic, asta deoarece oricum Simona Halep nu va mai juca o perioadă, din pricina operaţiei suferite la nas, astfel că între timp va fi depus la dosar şi rezultatul celei de-a doua probe.

Președintele interimar al Federației Române de Tenis a transmis că îi este imposibil să o suspende pe Simona Halep în acest moment şi a asigurat-o pe constănțeancă de tot sprijinul său în acest scandal, spunând că nu va lua o decizie până când la dosarul sportivei nu va apărea și cea de-a doua probă a analizei.

„Departe de mine gândul că Simona ar putea face aşa ceva, mai ales că a avut o carieră strălucită şi bazată pe muncă. În perioada în care Simona a început ascensiunea şi bătea toate vedetele care dominau tenisul mondial, era verificată cam de 20 de ori pe an. Deci puţin probabil ca cineva să gândească că la rangul ei ar putea să se dopeze. Ea întotdeauna a fost o sportivă care a jucat şi a câştigat corect. Eu exclud varianta dopajului.

Citeşte şi: Psihiatrul Gabriel Diaconu reacție dură la adresa românilor care au șters pe jos cu Simona Halep: ”Ce adunătură de jigodii, totuși… Voi ați fost, sunteți și-o să rămâneți proștii Europei”

Din punctul meu de vedere situaţia nu este clară. Până nu apare a doua probă, până nu va fi verificat, să se vadă exact ce s-a întâmplat, nu putem lua noi o hotărâre sau o decizie definitivă”, a transmis George Cosac, potrivit Radio Constanța.

Președintele interimar al Federației Române de Tenis a încercat să prezinte o explicație în cazul de dopaj al Simonei Halep. Iar pentru a reuși acest lucru a făcut o paralelă la cazul Laurei Coman, campioană la tir a României, care în trecut a fost depistată pozitiv la o substanță interzisă.

„Acum trei – patru ani, când eram preşedintele clubului Dinamo, la fel a căzut ca un trăsnet informaţia că Laura Coman, marea noastră campioană de la tir, că ar fi fost prinsă dopată undeva în America de Sud.

Şi până la urmă au constatat că era vorba de mâncare, de ceea ce mâncase ea, un T-bone (n.r. friptură de vită) care era contaminat. Cantitatea era infimă, nu era o cantitate foarte mare care să influenţeze performanţă. Eu cred că şi la Simona este ceva asemănător”, a mai declarat George Cosac, potrivit sursei citate.

Citeşte şi: Victor Ciutacu, pe stadion la un meci de infarct. Jurnalistul România TV a fost invitatul preşedintelui lui Galatasaray în vulcanul din Istanbul al lui Cim Bom VIDEO