Cristian Tudor Popescu, despre carantinarea Capitalei: „Cel puţin o lună nu vor scădea infectările”

Cristian Tudor Popescu este de părere că dacă se va decide carantinarea Capitalei, acest lucru nu va presupune neapărat și o scădere a numărului de cazuri noi de infecţie cu coronavirus. El mai atrage atenţia că oamenii vor mereu să știe când vor fi aplicate restricții mai dure, precum carantina, însă nimeni nu se întreabă de ce este necesar să fie aplicate astfel de măsuri.

23 mart. 2021, 15:30
Cristian Tudor Popescu, despre carantinarea Capitalei: „Cel puţin o lună nu vor scădea infectările”

„Fac o predicție, în situația de față, chiar dacă pui carantina, cel puțin 3 săptămâni, o lună, nu vor scădea infectările, pentru că e valul 3 al pandemiei. Cu măsurile astea poți să speri să o stopezi peste 2-3 săptămâni. Vor crește indiferent de ce se va hotărî”, a spus Cristian Tudor Popescu, la Europa FM.

Între timp, cel mai important lucru este ca oamenii să se vaccineze anti-COVID. „În tot timpul ăsta cât ne dăm cu toate bărcile și de ceasul morții, sper să meargă vaccinarea. Eu m-am înscris pe 15 martie, la centrul C. I. Parhon, unde am văzut după aceea că e vorba de AstraZeneca, am spus că mă vaccinez cu AstraZeneca. Erau doar 120 de persoane, a trecut o săptămână, n-am primit nimic. Să ne vaccinăm, în rest nu există soluție, faptul că se va ajunge la limită cu paturile ATI este vina autorităților sanitare.

Citeşte şi CTP intervine după protestele din Capitală: Fără mască, fără vaccin și să ne tratăm cu leacul doctoriței-minune de la Maglavit

Acolo e o problemă mai gravă, problema medicilor, dar sunt soluții și aici. În Grecia au luat medici din privat, ca în stare de asediu, întâi i-au rugat, apoi le-a ordonat statul. Eu nu mă aștept la o îmbunătățire a situației în următoarele săptămâni, vom auzi de morți în continuare, se vor umple ATI-urile, important e să ne vaccinăm. Să mai zic să purtăm mască, să mai zic să nu ne băgăm în turmă, asta nu mai zic pentru că e inutil„, a insistat CTP.

Citeşte şi CTP îi dă dreptate lui Cîţu, care i-a numit terorişti pe negaţioniştii vaccinului: „Doamna Balena Baliverna l-a condamnat la moarte pe Raed Arafat”

Oamenii vor mereu să știe când vor fi aplicate restricții mai dure, precum carantina, însă nimeni nu se întreabă de ce este necesar să fie aplicate astfel de măsuri, mai spune Cristian Tudor Popescu. „Vorbim despre vorbe. (…) Întrebarea care revine sistematic în 95% din cazuri e „ne închid ăștia, domn Popescu?” (…) Pe de o parte, ne închid ăștia înseamnă că ăștia vor ei, acolo, în fiecare zi, e o uneltire, uneltesc să ne închidă. Să ne închidă unde, de ce, nu contează”, a mai declarat el.