Cristian Tudor Popescu, un nou ATAC la adrea lui Florin Mergea

Cristian Tudor Popescu nu cedează în disputa cu Florin Mergea. Jurnalistul l-a atacat dur pe vicecampionul olimpic, pe care l-a acuzat ca fiind vinovat de pierderea finalei de dublu, iar acum a replicat la o replică a lui Florin Mergea.

14 aug. 2016, 14:17
Cristian Tudor Popescu, un nou ATAC la adrea lui Florin Mergea

CTP l-a criticat pe Florin Mergea, reproşându-i că nu a jucat pentru echipă, fiind prea individualist: „Florin n-a fost veriga slabă a cuplului nostru, n-a riscat tot timpul, cu o anume aroganţă, lovitura decisivă, n-a făcut duble greşeli forţând nejustificat serviciul 2 în momente importante. Nu a greşit neforţat de 3 ori la rând, după ce Horia reuşise să salveze 3 mingi de meci… În timpul nostru românesc însă, Florin Mergea a fost mai preocupat să-i arate lui Rafa Nadal în văzul lumii întregi ce tenis ştie el, decât să contribuie cu calm şi disciplină la victoria echipei. Sper să fie mulţumit peste ani cu amintirea loviturilor de excepţie pe care le-a reuşit”.

Florin Mergea, replică ULUITOARE după ce a fost DESFIINŢAT de Cristian Tudor Popescu

Florin Mergea i-a răspuns ironic, printr-o postare pe pagina personală de Facebook: „Felicitări domnului CTP… A dovedit încă o dată cât de vaste sunt cunoştinţele sale în materie de tenis. Îi voi cere nişte sfaturi cu prima ocazie când voi avea onoarea să-l întâlnesc. Şi poate la Tokyo (n.r. – JO de la Tokyo 2020) ne antrenează somitatea sa”.

CT Popescu îl face praf pe Florin Mergea. „A vrut să-i arate lui Nadal ce tenis ştie el!”

Replica lui Cristian Tudor Popescu nu s-a lăsat aşteptată, iar meciul a continuat.

„Acum, întrucât am comis blasfemia de a-l critica pentru jocul din finală, apreciind, în acelaşi timp, performanţa excepţională a cuplului Tecău-Mergea, d-sa îmi adresează 3 rânduri cu ironii demne de un politician cu doctorat şi fără bacalaureat. Ce pot să mai zic, decât că răspunsul dlui Mergea denotă o atitudine aidoma celei arătate în timpul jocului: aroganţă individualistă. Simplistul Nadal s-a comportat ca un coechipier exemplar, în vreme ce dublistul Mergea a părut că joacă, de multe ori, de unul singur. În loc să se gândească puţin la sine şi la ce-a făcut, a ţinut să-i dea un passing în scris, cu dreapta cros «dlui ctp», spre încântarea fanilor săi fericiţi din naştere. Numai că, în materie de priză la pix, sau la pixel, spre deosebire de mânerul rachetei, chiar ar avea nevoie de nişte sfaturi dl Mergea..”, este un fragment din ultimul text scris de CTP în „Republica”.

Textul integral AICI.