Cristian Tudor Popescu, devastator la adresa lui Diego Maradona. „Un personaj dezgustător, alcoolic, drogoman!”

Cristian Tudor Popescu l-a făcut praf pe Diego Maradona, care a murit, miercuri, 25 noiembrie, la vârsta de 60 de ani. Jurnalistul crede că Johan Cruyff a fost mult mai important pentru fotbal.

27 nov. 2020, 16:00
Cristian Tudor Popescu, devastator la adresa lui Diego Maradona. „Un personaj dezgustător, alcoolic, drogoman!”

Cristian Tudor Popescu a atacat caracterul lui Diego Maradona și a scris că un alt jucător i se pare mult mai important pentru fotbal.

Cristian Tudor Popescu, devastator la adresa lui Diego Maradona

„Fără îndoială, Diego Armando Maradona a fost un geniu cu mingea. Dar cred că mai trebuie adăugat un cuvânt: atât. Pentru că a jucat drogat de nenumărate ori și s-a lăudat toată viața cu un gol necinstit, înscris cu mâna împotriva Angliei, ba l-a mai luat și pe Dumnezeu părtaș la găinăria lui. După mine, omul care a făcut cel mai mult pentru inteligența și frumusețea fotbalului pe această planetă este Johan Cruyff – cu el în amintire voi muri.

Tehnic vorbind, Cruyff a fost cel puțin egalul lui Maradona. Driblingurile aeriene, dubla accelerare maximă în 6 metri, șuturile fără elan, fentele, celebra „Cruyff Turn”, au făcut epocă și au fost imitate pe toate stadioanele.

Tactic, Johan Cruyff i-a fost net superior starului argentinian. (…). Fotbalul olandez și cel spaniol îi rememorează cu respect și recunoștință meritele uriașe în strategia care a dus la ridicarea lor în vârful clasamentului mondial. Așa cum tenisul modern îl are ca părinte pe Bjorn Borg, fotbalul de azi își are originea în jocul și gândirea lui Johan Cruyff.

Maradona a stat la trabuc și băutură cu dictatorii, Cruyff și-a botezat fiul Jordi, nume catalan interzis, sfidându-l astfel pe dictatorul Franco, și a refuzat să joace la Cupa Mondială din 1978 într-o Argentină stăpânită de junta generalilor asasini a lui Jorge Videla”, a scris Cristian Tudopr Popescu într-un editorial publicat de republica.ro.

Ultimele cuvinte ale lui Maradona. Ce a făcut înainte să moară

„Adoratorii lui Maradona nu dau doi bani pe fericirea morală. Nici nu ştiu ce este în versetele „Fericiţi cei cu inima curată / căci ei îL vor vedea pe Dumnezeu”. Altfel, n-ar putea zeifica pe cineva care, în afară de a da cu piciorul (şi cu mâna!) în minge, a fost un personaj dezgustător din punct de vedere uman: alcoolic, drogoman înrăit, amic al Mafiei şi al siniştrilor dictatori Castro, Chavez şi Maduro, zero ca antrenor, pentru că nu era în stare să afişeze decât propria-i trufie în relaţiile cu jucătorii. A spus despre trei dintre copiii săi că sunt produsul banilor şi al greşelilor”, a mai scris CTP.

Maradona a fost înmormântat la Buenos Aires, în cadrul unei ceremonii restrânse

Cristian Tudor Popescu a rememorat o serie de citate celebre cu care Johan Cruyff a inspirat fotbalul: „De la El Pibe D’Oro Maradona o să țin minte ce i-a spus Papei Ioan Paul al II-lea la Vatican: „Zici că te ocupi de copiii săraci? Păi, atunci, dă jos plafoanele astea aurite și vinde-le!”. Dumnezeu să-l ierte și să-l iubească. Eu nu pot”.


loading...