Cristina Bălan, aproape de momentul naşterii: „Îmi doresc să nasc natural. Prima a fost traumatizantă, mulți medici sunt brutali, le vorbesc urât femeilor”

Cristina Bălan este tot mai aproape de momentul naşterii. Cântăreaţa mai are doi băieţi gemeni, născuţi pe cale naturală, la fel cum îşi doreşte să aducă pe lume şi bebeluşul din burtică, acum va avea şi o fetiţă.

16 nov. 2022, 19:03
Cristina Bălan, aproape de momentul naşterii: „Îmi doresc să nasc natural. Prima a fost traumatizantă, mulți medici sunt brutali, le vorbesc urât femeilor”
Cristina Bălan, aproape de momentul naşterii

Cristina Bălan, aproape de momentul naşterii. Artista vrea să o aducă pe lume pe fiica ei în apă, cu moașa și soțul ei alături, pentru a avea parte de o „atmosferă blândă’. Din păcate, pentru ea, prima naștere a fost una „extrem de traumatizantă’, susține ea, din cauză că medicii din spitale „sunt brutali’.

Citeşte şi: Cristina Bălan, despre drama din viața ei: ,,Eram într-o depresie de nu mă mai mișcam din casă”

Cristina Bălan, aproape de momentul naşterii

Eu am stabilit că doresc să nasc natural, mai cu seamă că și prima naștere a fost tot naturală și vorbim despre doi copii. Acum 10 ani am născut, mi-am tras sufletul cinci minute și apoi am reluat procesul. Practic, am avut două nașteri. Planul meu de naștere include tot ce n-am avut prima oară: doresc să nasc în apă, cu moașă (doula), soțul să-mi fie alături cât, când și dacă dorește (în anumite momente, travaliul poate fi dificil pentru parteneri). Doresc o atmosferă relaxantă, blândă.

După expulzie, vreau să am ora magică cu bebelina la piept, cordonul ombilical să fie clampat cu întârziere de minimum jumătate de oră, pentru ca fetița mea să beneficieze de tot sângele care încă mai pompează către ea.

Prima naștere a fost extrem de traumatizantă, foarte mulți medici sunt brutali, le vorbesc urât femeilor în travaliu, am auzit personal, nu din povești. Chiar și eu am fost tratată așa, brutal și fără omenie. Lucru care sper să se schimbe în spitalele de stat.

Nicio femeie nu merge să nască pentru a încurca viața vreunui doctor. Mai mult, să se accepte moașele, în cazul nașterilor fără riscuri și probleme, lucru care nu se întâmplă în multe spitale și care ar ajuta mult cadrele medicale. E mult de discutat pe subiect.

DPN-ul meu, adică data probabilă a nașterii, este în 10 ianuarie. Însă nu e nimic bătut în cuie. Îmi doresc să stea în burtica mea cât poate ea de mult și să vină pe lume când e pregătită. Eu mă pregătesc temeinic, vreau să fie o simbioză între noi, să cooperăm, să vină pe lume lin și frumos.

Îi vorbesc deja despre aceste lucruri, îi spun că și ea are ceva treabă de făcut, împreună cu mine, și că ne vom descurca de minune amândouă. E ceva mistic în actul de naștere al unui copil; pe mine mă fascinează și îmi doresc ca procesul să fie complet natural și în ritmul potrivit nouă„, a declarat Cristina Bălan, pentru Viva.ro.