Criza din Crimeea este CEA MAI GRAVĂ AMENINŢARE pentru stabilitatea Europei

Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a declarat, miercuri, că anexarea Crimeii de către Rusia reprezintă amenințarea "cea mai gravă" pentru stabilitatea Europei după Războiul Rece. 

RomaniaTV.net
19 mart. 2014, 19:07
Criza din Crimeea este CEA MAI GRAVĂ AMENINŢARE pentru stabilitatea Europei

„Am cunoscut și alte crize în Europa în ultimii ani: în Balcani în anii ’90, în Georgia în 2008. Însă aici, în Crimeea, este vorba despre cea mai gravă amenințare pentru securitatea și stabilitatea Europei de la sfârșitul Războiului Rece”, a afirmat Rasmussen, într-un discurs pronunțat la Georgetown University din Washington, despre rezultatul referendumului din Crimeea.

Secretarul general al NATO a acuzat totodată Rusia că încalcă normele internaționale în încercarea de a „redesena harta Europei” și s-a referit la criza din Ucraina ca fiind cea mai presantă provocare de securitate pentru NATO.

„Acest gen de comportament este împotriva normelor internaționale și pur și simplu nu-și are locul în secolul 21”, a adăugat el.

„Criza din Ucraina este în prezent cea mai presantă provocare în domeniul securității și afectează chiar principul după care funcționează NATO”, a afirmat Anders Fogh Rasmussen, adăugând că scopul NATO este de a consolida securitatea și stabilitatea în regiunea euro-atlantică.