CRIZA din UCRAINA: Partidul Iuliei Timoşenko, sub ANCHETĂ penală pentru tentativă de UZURPARE a PUTERII

Publicat: Sâmbătă, 01 Februarie 2014 12:53 // Actualizat: Sâmbătă, 01 Februarie 2014 12:56 // Sursa: romaniatv.net

Serviciile de securitate ucrainene (SBU) au iniţiat vineri împotriva partidului Batikivşcina al Iuliei Timoşenko o anchetă penală pentru tentativă de uzurpare a puterii de stat, după examinarea serverelor confiscate la sediul acestui partid, relatează agenţia UNIAN, citată de Mediafax.

"Informaţiile obţinute în urma examinării serverelor confiscate arată că protestele de la Kiev erau planificate cu mult timp înainte. Batikivşcina dorea o reacţie violentă din partea forţelor de ordine, pentru a stârni nemulţumirea comunităţii internaţionale, fapt ce ar submina autoritatea preşedintelui" Viktor Ianukovici, a declarat şeful departamentului de anchetă al SBU, Maxim Lenko.

De asemenea, un reprezentant al Ministerului ucrainean de Interne a confirmat că informaţiile sustrase de pe serverele opozanţilor demonstrează pregătirea unor "provocări" în Piaţa Independenţei din Kiev.

În decembrie 2013, forţele de ordine ucrainene au efectuat percheziţii în forţă la sedii ale partidului Batkivşcina, al opozantei încarcerate Iulia Timoşenko, de unde au fost confiscate servere şi material informatic.

Opoziţia ucraineană s-a mobilizat în urma refuzului lui Ianukovici, la sfârşitul lui noiembrie, de a semna un acord cu UE, şi faptului că a preferat o apropiere de Moscova. Protestele s-a intensificat de aproximativ două săptămâni, în contextul adoptării unor legi care permiteau dispersarea brutală a manifestaţiilor. Legile controversate au fost abrogate marţi.

Preşedintele ucrainean Viktor Ianukovici le-a propus liderilor opoziţiei Arseni Iaţeniuk şi Vitali Kliciko să conducă Guvernul, însă ei au refuzat. Timoşenko a subliniat luni că opoziţia ucraineană trebuie să respingă condiţiile "umilitoare" propuse de Ianukovici pentru depăşirea crizei politice din Ucraina.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
01 feb 13:08
...rel="bookmark">2014

CRIZA din UCRAINA: Partidul Iuliei Timoşenko, sub ANCHETĂ penală pentru tentativă de UZURPARE a PUTERII

Posted by ...
01 feb 13:00
...class="item-date">
on February 1, 2014
Serviciile de securitate ucrainene (SBU) au iniţiat vineri împotriva...
1
EUR
4.8747
RON
30 Oct
noapte 10 °
zi 14 °
Ultimele joburi adaugate
24 H