Criza energetică în supermarketuri: Lidl închide mai devreme, Kaufland stinge din becuri, iar Profi ţine clienţii în frig

Lidl trage obloanele mai devreme, iar administratorii de la Profi au decis să reducă temperatura în magazine. Tot o reducere, dar a luminozităţii, va opera şi Kaufland, în timp ce Dedeman ar putea aplica reţeta lidl, de reducere a programului de lucru.

15 oct. 2022, 14:34
Criza energetică în supermarketuri: Lidl închide mai devreme, Kaufland stinge din becuri, iar Profi ţine clienţii în frig

Marile supermarketuri iau măsuri drastice în criza energetică. După ce magazinele Lidl au redus programul de funcționare pentru a face economii, un alt lanț de supermarketuri a anunțat reducerea temperaturii în magazine.

Decizia Kaufland după facturile uriaşe. Cum vor fi afectaţi clienţii
Lanțul de supermarketuri și magazine de proximitate din România, Profi, a anunțat că reduce temperatura din magazine pentru a economisi energie.

Un impact considerabil în economisirea energiei va fi resimțit în urma limitării temperaturii din magazinele și sediile Profi, concomitent cu demararea unui plan de curățare și monitorizare a funcționării în condiții corespunzătoare a radiatoarelor și agregatelor de aer condiționat, potrivit companiei.

Se aplică de luni în toate magazinele LIDL. Măsură fără precedent, s-a mai întâmplat în pandemie
Prin îmbunătățirea fluxului de aer ce trece prin radiatoare se reduce timpul de funcționare inutilă a compresoarelor acestor echipamente.

Consumul de energie din magazinele Profi va fi redus semnificativ și prin optimizarea orelor de utilizare a echipamentelor care pregătesc alimente calde, ele fiind unele dintre cei mai mari consumatori de energie, mai transmite compania, citată de Economedia.

În toate punctele de lucru din rețeaua Profi iluminatul se face cu lămpi LED, cu consum redus, dar chiar și în aceste condiții compania acordă atenție reducerii iluminatului în afara orelor de program.

„În actuala situație ne îndreptăm către soluțiile care să permită nu doar continuarea consecventă a strategiei de dezvoltare a rețelei noastre de magazine, ci și susținerea economiei românești în ansamblul ei într-un moment când resursele energetice trebuie utilizate cu maximă eficiență,” a declarat Gaetan Pacton, director general Profi.

Anunțul șoc de la Kaufland pentru toți românii! Produsele astea vor disparea definitiv de la raft! „Unii furnizori au comunicat majorări de preț nerezonabile!”
Retailerul Profi a mai anunțat că, pentru a economisi energie, va desfășura un proiect pilot de implementare a panourilor fotovoltaice pe magazinele sale din țară: Șag, Făget, Timișoara, Giarmata, Sânandrei, Lipova, și din alte localități.

„În cadrul acestui pilot, capacitățile instalate variază între 50 KW și 110 KW, asigurând o producție anuală de circa 50 – 100 MWh și o contribuție verde de aproximativ 20%-25% din consumul de energie al magazinului. Pentru fiecare proiect această contribuție echivalează anual cu între 580 și 1300 de copaci care ar fi necesari ca sa-i absoarbă emisiile, sau în Kg de emisii de CO2 salvat, între 19 mii Kg și 40 mii Kg”, afirmă Dumitru Dragomir, Vice-președinte, Business Efficiency Director Profi.