CRIZA IMIGRANŢILOR: Juncker acuzat de opoziţia poloneză de presiune. Guvernul, rugat să nu cedeze

CRIZA IMIGRANŢILOR:Candidata pentru funcția de premier al principalului partid de opoziție din Polonia, Dreptate și Justiție, la alegerile din octombrie a declarat miercuri că Varșovia nu ar trebui să cedeze presiunii președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, privind cotele de imigranți, relatează Reuters.

09 sept. 2015, 12:05
CRIZA IMIGRANŢILOR: Juncker acuzat de opoziţia poloneză de presiune. Guvernul, rugat să nu cedeze

„Într-un fel, Juncker nu a făcut astăzi decât să pună presiune asupra noastră. Guvernul polonez nu trebuie, în niciun fel, să cedeze acestei presiuni”, a spus Beata Szydlo.

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a lansat miercuri un apel către țările membre ale Uniunii Europene de a ajunge săptămâna viitoare la un acord pentru repartizarea a 160.000 de refugiați sosiți în Grecia, Italia și Ungaria, potrivit Agerpes.

”Sunt 160.000 de persoane pe care europenii trebuie să le primească. Acest lucru trebuie făcut într-o manieră obligatorie”, a afirmat Juncker în discursul său anual privind ‘Starea Uniunii’, susținut în plenul Parlamentului European, la Strasbourg.

Citeşte şi CRIZA IMIGRANŢILOR. Merkel cere REPARTIZAREA COERCITIVĂ a imigranţilor între toate ţările din UE

Juncker a anunțat cu același prilej că executivul comunitar va lua ”în zilele următoare” măsuri împotriva statelor membre care nu pun în aplicare regulile UE privind azilul și a promis un mecanism permanent privind azilul pentru a face față viitoarelor crize.