CRIZA IMIGRANŢILOR. Peste 3.000 de imigranţi au fost salvaţi, miercuri, din Marea Mediterană

CRIZA IMIGRANŢILOR. Aproape 3.000 de imigranți, printre care sute de femei și copii, au fost salvați miercuri în largul coastelor libiene, transmite AFP, citând paza de coastă italiană și organizația Medici fără frontiere (MFF).

RomaniaTV.net
02 sept. 2015, 18:46
CRIZA IMIGRANŢILOR. Peste 3.000 de imigranţi au fost salvaţi, miercuri, din Marea Mediterană

‘După cea mai grea zi pe care am avut-o vreodată, echipele MFF și Moas (organizație umanitară malteză) au salvat 1.658 de persoane. Însă aceasta nu ar trebui să fie treaba noastră’, a anunțat MFF pe Twitter.

Numărul de imigranți salvați miercuri nu constituie totuși un record, de mai multe ori fiind depășită în această vară chiar și cifra de 4.000 de persoane, amintește AFP.

În jur de 113 copii, majoritatea originari din Eritreea, dintre care circa 30 având vârste sub 5 ani, au găsit refugiu pe puntea navei Phoenix, închiriată de cele două organizații umanitare pentru a veni în ajutorul imigranților care încearcă să traverseze Mediterana în căutarea unei vieți mai bun pe continentul european.

Un alt vas, Argos, a salvat 993 de oameni, printre care se aflau 358 de femei și 79 de copii.

La rândul lor, paza de coastă și marina militară italiene au anunțat că au salvat 1.219 persoane, dintre care 838 erau înghesuite în trei ambarcațiuni improvizate.