CRIZA IMIGRANŢILOR. Premierul sloven afirmă că ţara sa este pregătită pentru afluxul de imigranţi

CRIZA IMIGRANŢILOR. Slovenia este pregătită pentru un eventual aflux de refugiați și, în paralel, va continua să ofere securitate pentru cetățenii sloveni, a declarat miercuri premierul sloven, Miro Cerar, în timpul unei vizite în nord-estul țării, unde recent s-au înregistrat mai multe cazuri de trecere ilegală a frontierei dinspre Ungaria, transmite Hina.

16 sept. 2015, 13:37
CRIZA IMIGRANŢILOR. Premierul sloven afirmă că ţara sa este pregătită pentru afluxul de imigranţi

Această zonă, învecinată cu Ungaria și Austria, este în mod special expusă trecerii ilegale a frontierei. Autoritățile de la Ljubljana au pregătit planuri pentru cazarea migranților în zece districte din Slovenia. De asemenea, Miro Cerar a lansat populației slovene un apel la solidaritate față de refugiați.

Luni, înaintea intrării în vigoare a noii legislații antiimigrație în Ungaria (pe 15 septembrie la ora 00:00), un număr record de 9.380 de migranți au intrat pe teritoriul ungar, potrivit Agerpres.

Citeşte şi CRIZA IMIGRANŢILOR. Sute de sloveni au protestat faţă de politica Uniunii Europene privind refugiaţii

De la începutul acestui an, peste 200.000 de migranți, având destinația Europa Occidentală, au intrat în Ungaria, principala țară de tranzit în Europa centrală, cei mai mulți trecând granița dinspre Serbia. În virtutea noii legislații, Ungaria a închis în noaptea de luni spre marți frontiera sa cu Serbia.

Pe lângă pedepsele cu închisoarea pentru orice trecere a gardului de sârmă ghimpată, noua legislație ungară permite și desfășurarea armatei de-a lungul celor 175 de kilometri ai graniței sale cu Serbia.