CRIZA IMIGRANŢILOR. Ungaria închide centrul de primire a refugiaţilor din Debreţin

CRIZA IMIGRANŢILOR. Centrul de primire a refugiaților amplasat în zona orașului ungar Debreţin, localitate situată în apropierea frontierei cu România, va fi închis până la sfârșitul lunii noiembrie, a anunțat liderul grupului parlamentar al partidului de guvernământ Fidesz, Lajos Kosa. 

02 oct. 2015, 18:22
CRIZA IMIGRANŢILOR. Ungaria închide centrul de primire a refugiaţilor din Debreţin

Acest centru ‘a creat multe probleme’ și trebuie închis rapid, a explicat parlamentarul ungar, care a fost anterior primar în Debrecen, al doilea oraș ca mărime al Ungariei după capitala Budapesta. El a făcut această declarație după o întâlnire avută joi cu ministrul de interne Sandor Pinter, precizând totodată că o propunere oficială pentru închiderea respectivului centru de primire a refugiaților se va afla de vineri pe masa guvernului.

Citeşte şi Viktor Orban: Este „nedrept” că SUA şi ţările arabe bogate nu primesc mai mulţi refugiaţi

La Debrecen sunt circa 3.500 de studenți străini, care își plătesc taxele și respectă legile, în schimb mulți dintre cei aflați în centrul de primire ‘nu sunt la fel ca acești oameni’, iar prin ‘modul în care ei se comportă pun în pericol rezidenții și reputația universitară a Debrecen-ului’, a declarat în continuare Lajos Kosa.

Responsabilul maghiar a mai menționat că acum în acest centru se află circa 70-100 de refugiați, iar până la închiderea taberei o unitate suplimentară de poliție urmează să fie detașată în zonă pentru asigurarea ordinii.