CRIZA IMIGRANŢILOR. Viktor Orban: Ungaria va ridica un gard şi la graniţa cu Croaţia, dacă va fi nevoie

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a avertizat joi la Bruxelles că țara sa ar putea ridica un gard de-a lungul graniței cu Croația, așa cum a făcut-o la frontiera cu Serbia, în cazul în care va constata că există o creștere a afluxului de migranți și de refugiați dinspre Croația.

RomaniaTV.net
04 sept. 2015, 09:49
CRIZA IMIGRANŢILOR. Viktor Orban: Ungaria va ridica un gard şi la graniţa cu Croaţia, dacă va fi nevoie

Viktor Orban a făcut aceste declarații la o conferință de presă pe care a susținut-o la sfârșitul vizitei efectuate la Bruxelles, unde șeful guvernului ungar a purtat discuții cu lideri ai instituțiilor europene.

Premierul ungar este deja criticat pentru gardul de sârmă ghimpată ridicat de-a lungul frontierei cu Serbia, pe o lungime de 175 de kilometri, amintește Hina. Însă Viktor Orban se declară pregătit să construiască un gard similar și la frontiera cu Croația, în cazul în care va fi nevoie.

CRIZA IMIGRANŢILOR. Orban: Migranţii clandestini NU fug de războie, ci vin în Europa pentru un trai mai bun

Pe de altă parte, agenția MTI transmite vineri că poliția ungară a interceptat joi în sudul țării 2.617 de persoane care trecuseră ilegal frontiera ungaro-sârbă, printre aceștia numărându-se și 546 de copii. Poliția din județul Csongrad (sud) a informat într-un comunicat de presă că migranții au fost interceptați în zone situate în apropierea punctului de trecere de la Roszke. Majoritatea spuneau că vin din Siria, Afganistan și Pakistan. Poliția a început procedurile de imigrație împotriva celor care au intrat ilegal în Ungaria, se mai menționează în comunicatul poliției din Csongrad.

CRIZA IMIGRANŢILOR. Cea mai GRAVĂ criză după Al Doilea Război Mondial

La nivelul întregii țări, poliția a reținut 3.313 persoane, printre ele și 12 suspecți de trafic de ființe umane și trei suspecți de falsificare de documente, a anunțat poliția națională (OFFK).

Republica imigranţilor: Un MILIARDAR egiptean vrea să cumpere o insulă mediteraneană pentru refugiaţi

Totodată, Viktor Orban a declarat la radioul public că afluxul de imigranți către Europa este ”fără sfârșit” și, dacă Uniunea Europeană (UE) nu-și apără granițele, atunci s-ar putea să vină zeci de milioane de persoane pe continent.

”Realitatea este că Europa este amenințată de un aflux masiv de persoane. Multe zeci de milioane de persoane ar putea veni în Europa. Acum vorbim despre sute de mii, dar anul viitor vom vorbi despre milioane (de persoane) și nu există sfârșit la aceasta”, a declarat Orban la Radio Kossuth. ”Dintr-odată ne vom vedea în situația că suntem o minoritate pe propriul continent”, a estimat premierul ungar, făcând apel la Europa ”să dea dovadă de fermitate în apărarea frontierelor sale”.

Vorbind despre convorbirile sale de joi de la Bruxelles, Orban a mai spus la radioul public că există mari diferențe de opinie între Uniunea Europeană și Ungaria, deoarece majoritatea liderilor din UE cred că oricine ar trebui să fie lăsat să intre în UE. ”Dar dacă lăsăm pe oricine (să intre în UE), atunci aceasta înseamnă sfârșitul Europei”, a declarat Orban, adăugând că imigrația în masă către continentul european va fi ”fără sfârșit”.

Referindu-se la situația din Gara Keleti din Budapesta, Orban a afirmat că, la originea haosului, se află comunicarea germanilor, care au lansat o invitație ce s-a dovedit apoi a fi ”o promisiune falsă”.