Criză în sănătate: 21 din 24 de medici ai Spitalului din Brașov și-au dat demisia

Din ce în ce mai mulți medici din România își depun demisiile și pleacă în străinătate. La Brașov de exemplu, în ultimele 24 de ore, au fost depuse 21 de demisii. Doar trei medici au mai rămas de gardă, la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU). 

24 aug. 2023, 14:21
Criză în sănătate: 21 din 24 de medici ai Spitalului din Brașov și-au dat demisia

Medicii și-au dat demisia nemulțumiți de veniturile pe care le primesc lună de lună. Plafonarea sporurilor la 30% a provocat revolta, un „model” care ar putea fi preluat și de angajații altor unități sanitare din țară.

Presa locală a oferit mai multe informații pe marginea acestui subiect:

„Gărzile de la UPU Brașov vor fi făcute doar de 3 medici din cei 24!

Miercuri, 21 de medici din cei 24 care sunt la Unitatea de Primiri Urgențe Brașov și-au suspendat contractele de gărzi suplimentare normei de bază. (CIM-urile cu timp parţial, aferente gărzilor suplimentare normei de bază).

Această formă de protest este îndreptată împotriva modalităţii în care este recompensată contribuţia la asigurarea continuităţii serviciilor medicale în acest moment şi, în proiectul noii Legi a salarizării.

Ce înseamnă acest lucru pentru sistemul de sănătate brașovean?

Automat că se va aglomera foarte mult la UPU, unde și așa personalul abia face față, fiind o încărcătură foarte mare pentru personalul existent.

Medicii existenți vor trebui să preia ei toate urgențele existente, deci volumul de muncă va fi unul enorm.

Rămâne de văzut ce vor spune guvernanții despre acest aspect, fiind de-a dreptul o criză fără precedent în sistemul sanitar brașovean”, a notat Transilvania365.ro.

În ultimele săptămâni au ieșit la suprafață o mulțime de situații groaznice din domeniul medical, în țara noastră.

Azi, premierul Marcel Ciolacu a intervenit în scandalul morții Alexandrei, gravida în vârstă de 25 de ani care a murit în agonie în timp ce îi implora pe medici să o ajute – VEZI AICI declarațiile.