Marcel Ciolacu intervine în scandalul gravidei din Botoșani moartă în agonie. ”Medicii dormeau în spital. Este absolut inadmisibil”

Premierul României, Marcel Ciolacu, intervine în scandalul morții Alexandrei, gravida în vârstă de 25 de ani care a murit în agonie în timp ce îi implora pe medici să o ajute.

24 aug. 2023, 13:58
Marcel Ciolacu intervine în scandalul gravidei din Botoșani moartă în agonie. ”Medicii dormeau în spital. Este absolut inadmisibil”
Marcel Ciolacu intervine în scandalul gravidei din Botoșani moartă în agonie.

Marcel Ciolacu intervine în scandalul gravidei din Botoșani moartă în agonie. Prim-ministrul este extrem de revoltat de modul în care au tratat-o medicii pe tânăra în vârstă de 25 de ani însărcinată în trei luni.

Citește și Noi detalii halucinante apar în cazul Alexandrei, tânăra gravidă din Botoșani care a murit pe patul de spital în timp ce îi implora pe medici să o ajute. „Nu mai rezist! Vă rog din suflet”

Marcel Ciolacu intervine în scandalul gravidei din Botoșani moartă în agonie

Marcel Ciolacu a declarat joi că Alexandra a fost lăsată să moară pentru că medicii dormeau în spital în loc să salveze vieți.

Premierul a atras atenția că este inadmisibil ca un astfel de caz halucinant să aibă loc într-un spital, unde s-au investit miliarde de euro.

”Am văzut o asumare clară la Botoșani, acolo unde o tânără gravidă a fost lăsată să moară pentru că medicii dormeau în spital, în loc să salveze vieți. Este un gest de normalitate că managerul spitalului a fost demis de către conducerea Consiliului Județean. Însă trebuie să existe măsuri și proceduri clare pentru ca astfel de tragedii să nu se mai întâmple. Este absolut inadmisibil ca în spitale în care s-au investit zeci de miliarde de euro să se întâmple astfel de lucruri din neglijență și nepăsare”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

Reacția premierului a venit la doar câteva zile, după ce Alexandra Ivanov, gravida de 25 de ani din Botoșani a murit pe patul de spital în timp ce îi implora pe medici să o ajute.

Indolența cu care medicii din Botoșani au tratat acest caz a ieșit la iveală, după ce familia Alexandrei a făcut publice mesajele pe care le-a trimis doctorilor în noaptea de dinaintea tragediei.

„Nu mai rezist de durere! Vă rog din suflet” i-a scris Alexandra medicului de gardă, cu doar 4 ore înainte să moară, potrivit Monitorul de Botoșani.

În noaptea de joi spre vineri, Alexandra, însărcinată cu cel de-al patrulea copil, în trei luni,  a început să sângereze, iar soțul său a sunat la 112. Imediat, o ambulanță al preluat-o și transportat-o la Spitalul Municipal do Botoșani.

La ora 23.05, tânăra a fost internată la Secția de Obstetrică și Ginecologie, unde a primit calmante și i s-a spus că a doua zi urmează să fie operată.

Apoi, a urmat o noapte de coșmar pentru tânăra care nu mai reușea să facă față durerilor cumplite.

La ora 03:16, femeia i-a trimis un mesaj medicului său curant în care îl ruga să o ajute, însă nu a primit niciun răspuns.

„Bună seara! Sunt Ivanov Alexandra, însărcinată în 13 săptămâni. Am venit la maternitate cu dureri mari de burtă şi sângerări. Din păcate bebe e oprit din evoluţie. Credeţi că se poate face ceva să fiu chiuretată în seara asta? Că nu mai rezist de durere. Exact ca la naştere. Vă rog din suflet”, a scris tânăra.

O oră mai târziu, la 04:18, Alexandra trimite un alt mesaj, către unul dintre medicii de gardă, însă nici acesta nu s-a sinchisit să îi răspundă măcar.

„Sunt Ivanov Alexandra. Credeţi că-mi puteţi face chiuretajul noaptea asta că nu mai rezist de durere! Vă rog din suflet simt că o iau razna”, a scris Alexandra.

Cu ultimele puteri, tânăra de 25 de ani i-a scris la ora 06.04 soțului său un mesaj scurt: „Nu mai pot”

După mai bine de o oră, la 07:30, Alexandra a intrat în șoc și în ciuda manevrelor de resuscitare aplicate de medicii de pe secția de Terapie Intensivă la ora 08:20 a decedat.

Citește și Ea este Alexandra, gravida de 25 de ani care a murit într-un spital din Botoșani. „Criminalilor, o să răspundeți pentru nepăsarea voastră”