Criză pe piaţa utilajelor agricole. Firmele de distribuție întârzie livrările și câte un an și jumătate

Piaţa utilajelor agricole este puternic afectată de criza materiei prime de bază, ceea ce duce la întârzieri mari în ceea ce priveşte livrările către fermieri.

22 iun. 2022, 13:36
Criză pe piaţa utilajelor agricole. Firmele de distribuție întârzie livrările și câte un an și jumătate

Criză pe piaţa utilajelor agricole. Această industrie este lovită puternic de criza materiilor prime. Fermierii aşteaptă chiar şi câte un an şi jumătate ca să-şi primească utilajele comandate acum.

Criză pe piaţa utilajelor agricole. „Situaţia mondială este critică”

Citeşte şi Mii de români pleacă să lucreze în străinătate pe salarii de cinci ori mai mari. Ţara în care se câştigă aproape 150 de euro pe zi în agricultură

Reprezentanţii firmelor de distribuţie a utilajelor agricole spun că livrările sunt întârziate de criza materiei prime de bază dar şi de explozia preţurilor din ultima perioadă.

„Din păcate, situaţia mondială este critică. Dacă în anii trecuti vorbeam de termene de livrare de câteva luni şi aveam o problemă, acum vorbim de anul 2023, chiar 2024, şi fermierul nu mai are niciun fel de problemă, stie lucrul acesta, dar trebuie să-şi asume.Criza este generală.

Este criza cipurilor, metalul a ajuns la pretul care a ajuns, electricitatea, gazele, nu avem ce sa facem. Nimeni nu putea să prevadă această situaţie. Speram ca această criză va trece destul de repede”, a spus Doru Popescu, reprezentant dealer utilaje agricole, potrivit agrotv.ro. 

Citeşte şi Se dau bani pentru fermierii de peste 40 de ani! Ajutor de 100.000 de euro dacă vrei să te apuci de agricultură! Uite cât de simplu îi poți lua