Criza prăbuşeşte preţul locuinţelor. 70% dintre proprietarii români au scăzut preţul chiriilor

Majoritatea proprietarilor de locuinţe sunt dispuşi să primească clienţi la vizionări în urma relaxării restricţiilor de circulaţie, 70% dintre aceştia declarând că au scăzut preţurile imobilelor pe cate le-au scos la vânzare, potrivit unui studiu imobiliare.ro.

21 mai 2020, 09:05
Criza prăbuşeşte preţul locuinţelor. 70% dintre proprietarii români au scăzut preţul chiriilor

Aproximativ 30% dintre proprietarii care au participat la studiu au declarat că nu au scăzut preţul pentru a putea vinde, în vreme ce 31% au aplicat o scădere de până la 5%, 26% şi-au redus pretenţiile cu 5%-10%, iar 13% cu un procent cuprins între 10%-20%.

Dintre potenţialii vânzători, 14% se aşteaptă să vândă în maximum o lună, 36% în una până la trei luni, 27% în trei până la şase luni, iar 23% în peste şase luni, se menţionează în studiu. În ceea ce priveşte piaţa închirierilor, 70% din cei care au locuinţe de închiriat au declarat cu au scăzut deja preţul solicitat.

Citeşte şi Pandemia scumpeşte tot! Care va fi preţul unui kilogram de cireşe în luna mai

Dintre cei care vor să închirieze, 21% se aşteaptă să încheie o tranzacţie într-o săptămână, 41% într-o lună, 25% în una până la trei luni, iar 13% în trei luni. Dintre proprietarii din această categorie, 30% au declarat că nu au scăzut preţul pentru a putea închiria, în vreme ce 19% şi-au redus aşteptările cu până la 5%, 30% cu 5%-10%, 16% cu 10%-20%, iar 7% cu peste 20%„, a comunicat imobiliare.ro.

În cadrul studiului menţionat, 75,5% dintre vânzători au declarat că vor primi clienţi în vizită după încheierea situaţiei de urgenţă, 23% au precizat că vor face asta doar dacă se vor folosi materiale de protecţie şi doar 1,5% au spus că nu sunt dispuşi să primească potenţiali cumpărători. În rândul celor care au imobile de închiriat, 98% au declarat că vor primi clienţi la vizionare după relaxarea condiţiilor de deplasare, în vreme ce doar 2% au spus că nu; dintre proprietarii deschişi la vizionări, 88% au precizat că vor face acest lucru doar dacă se va folosi echipament de protecţie.