CSAT a stabilit limitarea recrutării poliţiştilor din afara sistemului

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) a decis, în şedinţa de joi, limitarea recrutării poliţiştilor din sursă externă, informează un comunicat de presă transmis de Administraţia Prezidenţială.

RomaniaTV.net
29 mart. 2012, 16:31
CSAT a stabilit limitarea recrutării poliţiştilor din afara sistemului

„Ministrul Gabriel Berca a prezentat o analiză a activităţii desfăşurate de către Ministerul Administraţiei şi Internelor, în perioada 2007-2011, în domeniul gestionării resurselor umane. Cu acest prilej, s-a stabilit limitarea recrutării poliţiştilor şi cadrelor militare din sursă externă”, menţionează sursa citată.

În cadrul şedinţei CSAT s-au mai stabilit identificarea soluţiilor optime în vederea încadrării personalului în funcţii corespunzătoare specializărilor, calificărilor şi competenţelor necesare fiecărui post, în concordanţă cu misiunile specifice structurilor componente ale MAI; organizarea şi funcţionarea cursurilor de capacitate profesională ori a altor cursuri de carieră sau programe de formare profesională continuă pentru personalul din structurile de ordine şi siguranţă publică; asigurarea premiselor necesare pentru încadrarea promoţiei 2011; reglementarea unui nou sistem de management al carierei.

Totodată, s-a stabilit ca la nivelul MAI să se realizeze o strategie, pe termen mediu şi lung (2020), astfel încât ieşirile şi încadrările în sistem să fie coroborate cu cifrele de şcolarizare pentru această perioadă, precizează comunicatul Preşedinţiei.

Activitatea desfăşurată de către Ministerul Administraţiei şi Internelor, în perioada 2007 – 2011, în domeniul gestionării resurselor umane s-a aflat între temele de ordinea de zi a şedinţei CSAT de joi.

Preşedintele Traian Băsescu declara, recent, la emisiunea „După 20 de ani” de la PRO TV, că în următoarea şedinţă a CSAT se va face o discuţie despre îndepărtarea din structurile Ministerului de Interne a „neaveniţilor” – poliţiştii „angajaţi fără selecţie în 2006-2007”.

„Nu e vorba de salarii sau de schimbarea şefilor, ci de calitatea poliţistului de la bază. Angajarea fără selecţie în 2006-2007 a mii de poliţişti îşi arată răspunsul acum”, a spus Băsescu.

El a adăuga că şi-ar fi dorit ca prin procesul de restructurare a MAI să fie scoşi acei poliţişti sau jandarmi „luaţi de pe stradă”, fără a avea formarea necesară.