Cseke Attila: „UDMR exclude orice modificare a structurii guvernamentale”

Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, a declarat vineri că UDMR exclude orice schimbare a structurii actualului Guvern.

03 sept. 2021, 18:42
Cseke Attila: „UDMR exclude orice modificare a structurii guvernamentale”

Reacţia ministrului Dezvoltării vine în contextul în care premierul Florin Cîţu a dat de înţeles că respinge varianta unui Guvern minoritar şi ar vrea să „revină colegii de la USR”.

„Din punctul nostru de vedere este exclusă orice modificare a structurii guvernamentale, nu dorim să schimbăm şi nici nu suntem de acord să schimbăm portofolii din ministere”, a spus Cseke Attila.

Guvernul a adoptat, vineri, în lipsa miniştrilor USR PLUS, ordonanţa de urgenţă pentru aprobarea Programului Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”. Mai mult, Cseke Attila a dat de înţeles că Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny” nu are avizul Consiliului Economic şi Social pentru că, de-a lungul timpului, niciun proiect similar cu finanţare de la bugetul de stat nu a necesitat avizul acestui Consiliu.

„De-a lungul timpul, niciun program naţional de investiţii (…) cu finanţare de la bugetul de stat nu a necesitat avizul Consiliului Economic şi Social. (…) În urma analizei pe care am efectuat-o, a reieşit această situaţie care este evidentă: niciun program naţional de investiţii de-a lungul timpului, indiferent de guvernare, indiferent de minister şi indiferent de cine a fost ministru, nu a fost în CES”, a afirmat ministrul Dezvoltării, vineri, după şedinţa de Guvern, conform Agerpres.

Citeşte şi: Florin Cîţu merge mai departe. Guvernul a aprobat programul „Anghel Saligny”

Întrebat despre posibilitatea formării unui Guvern minoritar, Florin Cîţu a spus că speră să nu se ajungă la această situaţie.

„Sper să nu ajungem acolo. Vreau să revină colegii de la USR, să înţeleagă că interesul românilor este mult mai important decât orice altceva”, a argumentat Cîţu.

Întrebat pe ce se bazează ca actuala coaliţie să funcţioneze în continuare, Florin Cîţu a răspuns că:

„Cred că trebuie să dăm dovadă de maturitate politică şi voi spune: interesul românilor este cel care contează, nu interesele noastre personale”, a spus premierul.

Cât despre un posibil schimb de ministere cu USR PLUS, Florin Cîţu a spus că nu poate fi luat în calcul acest lucru „fără mandat” de la Biroul Politic Naţional al PNL.

„Nu avem mandat de la Biroul Politic Naţional să facem această discuţie. Nu pot să intru într-o astfel de discuţie, fără mandat de la BPN. Niciodată nu voi face aşa ceva. Voi respecta mandatul dat de colegii mei în BPN. Nu voi excede mandatul”, a afirmat Cîţu.

„Mandatul este de a menţine coaliţia aşa cum este”, a adăugat el.

Citeşte şi: Florin Cîţu le scrie liderilor europeni despre „coaliţia” USR PLUS – AUR: Se prefigurează o alianţă toxică, cu un partid extremist care vrea răul României