CSM decide detaliile concursului pentru un nou şef al SIIJ din Parchetul General. UPDATE

Plenul CSM se va întruni, marţi, pentru a decide organizarea concursului pentru numirea în funcţia de procuror şef al Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie, din cadrul Parchetului General, după ce actualul şef, Gheorghe Stan, a fost numit judecător la CCR.

RomaniaTV.net
14 mai 2019, 03:31
CSM decide detaliile concursului pentru un nou şef al SIIJ din Parchetul General. UPDATE

UPDATE: CSM discută, marți, selecția unui nou procuror șef al Secției pentru Investigarea Magistraților, după ce Gheorghe Stan a fost numit judecător al CCR, la propunerea PSD.

„Ordinea de zi este stabilita de CSM, nu pot sa-mi dau cu parerea de cum sa fie. E normal sa fie profesionist”, a spus Ana Birchall.

„Organizarea concursului pentru numirea în funcţia de procuror şef al Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie”, se arată în ordinea de zi a plenului Consiliului Superior al Magistraturii care se va întruni marţi.

Discuţia va avea loc după ce Camera Deputaţilor a votat, în urmă cu o săptămână, pentru numirea lui Gheorghe Stan, şef al Secţiei de Investigaţie a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ), în funcţia de judecător al Curţii Constituţionale a României.

Gheorghe Stan a fost ales cu 174 de voturi, detronându-i pe Ioan Cupşa, propus de PNL, care a obţinut 63 de voturi, şi pe Vlad Ştefan, propus de USR, care a obţinut doar 25 de voturi „pentru”.

Înainte de a deţine şefia Secţiei de anchetare a magistraţilor, Gheorghe Stan a fost adjunctul lui Lucian Netejoru la conducerea Inspecţiei Judiciare.