CSM Secţia pentru Judecători reacţionează la declaraţiile lui Dragnea: „Sunt acuzaţii extrem de grave, mai ales că persoana nu mai beneficiază de prezumţia de nevinovăţie”

Precizările CSM vin după speculaţiile apărute la adresa judecătorilor care au decis eliberarea lui Liviu Dragnea, dar şi ca urmare a declaraţiilor fostului lider PSD şi ale avocatului său, cu privire la faptul că a fost o condamnare politică.

16 iul. 2021, 16:39
CSM Secţia pentru Judecători reacţionează la declaraţiile lui Dragnea: „Sunt acuzaţii extrem de grave, mai ales că persoana nu mai beneficiază de prezumţia de nevinovăţie”

Într-un comunicat transmis de CSM, „secţia pentru judecători, singura autoritate competentă să apere independenţa judecătorilor, face un apel către toţi actorii publici ca în discursurile lor să respecte independenţa, imparţialitatea şi autoritatea instanţelor judecătoreşti”.

„Secţia pentru judecători subliniază că hotărârile judecătoreşti de condamnare, achitare, liberare condiţionată ori de respingere a cererilor sunt rezultatul exclusiv al aplicării legii şi respinge orice speculaţii contrare, vizând posibile alte raţiuni care ar fi stat la baza adoptării lor”, se arată în comunicat, potrivit Mediafax.

Precizările vin după ce, imediat după eliberarea condiţionată a lui Liviu Dragnea, joi, în spaţiul public au apărut speculaţii cu privire la alte motive decât cele reale şi legale pentru care judecătorii Tribunalului Giurgiu ar fi luat decizia eliberării fostului lider PSD.

Membru CSM: „Persoana nu mai beneficiază de prezumţia de nevinovăţie, după ce a fost condamnat definitiv”

Pe de altă parte, comunicatul CSM vine şi ca urmare a solicitării judecătoarei Andreea Chiş, membru CSM, de apărare a independenţei autorităţii judecătoreşti, după declaraţiilor lui Liviu Dragnea şi ale avocatului său, care au spus că în cazul fostului lider PSD a fost vorba de o condamnare politică. „Aceste afirmaţii sunt extrem de grave, cu atât mai mult cu cât provin din partea unei persoane care nu mai beneficiază de prezumţia de nevinovăţie în cauza în care a fost condamnat definitiv şi şi-a executat pedeapsa”, a spus judecătoarea Andreea Chiş, care a cerut CSM să condamne aceste afirmaţii.

Magistraţii Tribunalului Giurgiu au decis, joi, eliberarea lui Liviu Dragnea. Decizia este definitivă.

Dragnea a stat închis 2 ani şi 2 luni.

Fostul lider PSD Liviu Dragnea a fost condamnat, în mai 2019, la închisoare de 3 ani şi 6 luni cu executare, în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia de Protecţie a Copilului Teleorman. După împlinirea fracţiei de pedeapsă, Dragnea a încercat în repetate rânduri să obţină eliberarea condiţionată.

Citeşte şi: Nouă lovitură pentru Clotilde Armand. Primarul Sectorului 1 a pierdut procesul cu Romprest pe prețurile din 2016-2019


loading...
Partenerii noștri