Nouă lovitură pentru Clotilde Armand. Primarul Sectorului 1 a pierdut procesul cu Romprest pe prețurile din 2016-2019

Clotilde Armand a ieşit învinsă după o altă bătălie. Edilul sectorului 1 a pierdut procesul cu Romprest pe prețurile din 2016-2019

15 iul. 2021, 09:58
Nouă lovitură pentru Clotilde Armand. Primarul Sectorului 1 a pierdut procesul cu Romprest pe prețurile din 2016-2019

Nouă lovitură pentru Clotilde Armand. Joi dimineață, Tribunalul București a stabilit că este nefondată cererea de judecată pornită de primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, împotriva companiei Romprest, potrivit Antena 3. Este o primă bătălie pe care compania o câștigă în fața Primăriei Sectorului 1.

Nouă lovitură pentru Clotilde Armand. Primarul Sectorului 1 a pierdut procesul cu Romprest pe prețurile din 2016-2019

Instanța a decis că prețurile practicate de Romprest în perioada 2016-2019 în relația cu Primăria au fost corecte. Amintim că primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a declarat, recent, că a convenit cu primarii din Capitală să înfiinţeze cât mai repede Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) pentru Gestionarea Integrată a Deşeurilor Bucureşti.

„Am organizat la Primăria Sectorului 1 o întâlnire cu: ministrul Mediului, preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Mediu, Comisarul General al Gărzii Naţionale de Mediu, Prefectul Municipiului Bucureşti, Primarul General al Municipiului Bucureşti şi toţi primarii de sector din Capitală pentru a rezolva situaţia critică a deşeurilor. Am convenit să înfiinţăm cât mai repede Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Gestionarea Integrată a Deşeurilor Bucureşti.

În cadrul asociaţiei ne propunem demararea de urgenţă a proiectelor de înfiinţare a unui nou depozit ecologic pentru deşeuri nepericuloase ce va deservi Bucureştiului, precum şi a unor staţii de tratare a deşeurilor. În acest moment Capitala nu prea mai are unde să arunce gunoiul, pentru că principala groapă de gunoi a fost închisă”, a precizat Clotilde Armand. „Criza din Sectorul 1 se poate repeta oricând în alte sectoare şi nu cred că îşi doreşte nimeni asta”, a adăugat Clotilde Armand.

De altfel, ancheta privind alegerile locale din Sectorul 1 a făcut un nou pas uriaş înainte, conform surselor România TV, miercuri fiind terminată numărătoarea voturilor exprimate, deşi termenul acordat iniţial de Parchetul General era de 1 august.

Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti a solicitat, în luna mai, prelungirea termenului stabilit pentru aducerea la îndeplinire a tuturor obiectivelor fixate, cel mai important fiind numărarea voturilor.

Miercuri, avocatul lui Dan Tudorache, fostul primar al Sectorului 1, a declarat la România TV că speră ca această speţă să se încheie în curând şi clientul său să fie repus în funcţie.

„Speranta mea este sa nu mearga asa pana la capat. De un an si ceva traim un cosmar continuu. Ma refer la cei care traim in sectorul 1. Valuri de sobolani, gunoaie, doamna primar spune ca inlatura orice fel de interese, probabil interesele cetatenilor. E clar, Clotilde a venit la primarie cu misiune, vrea sa anuleze toate contractele, ale tuturor operatorilor, indiferent de domeniu. A reziliat abuziv o gramada de contracte, Primaria este intr-o gramada de procese, in executari silite.

Clotilde are un singur scop, inlocuirea celor care au castigat contracte, pentru a face licitatii cu operatori agreati de ea. Doar interesul ei conteaza.”, a spus avocatul lui Tudorache, pentru România TV.

Citeşte şi: Clotilde Armand, vizată de un nou scandal! Doi consilieri au sunat la 112 fiindcă nu au fost primiți la ședința de la Primăria Sectorului 1