Modificarea legislaţiei privind autorizarea de constituire a societăţii de pensii, aprobată

Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a aprobat, miercuri, modificarea şi completarea legislaţiei secundare referitoare la autorizarea de constituire a societăţii de pensii şi autorizarea de administrare a fondurilor de pensii private.

RomaniaTV.net
25 ian. 2012, 19:31
Modificarea legislaţiei privind autorizarea de constituire a societăţii de pensii, aprobată

Potrivit unui comunicat al CSSPP, remis miercuri Agerpres, noile norme reformulează articolele ce reglementează condiţiile, documentaţia necesară şi procedurile de autorizare şi retragere a autorizaţiei persoanelor propuse să asigure funcţia de control intern şi funcţia de administrare a riscurilor şi, prin completare, funcţia de director de investiţii.

 

Totodată, prevederile actelor normative instituie obligaţia administratorilor de a publica un anunţ cu privire la modificarea politicii de investiţii pe website-ul propriu, pentru o perioadă de 30 de zile, precum şi în cel puţin un cotidian de circulaţie naţională, pentru o perioadă de două zile consecutive.

 

CSSPP precizează că elaborarea noilor acte normative a fost impusă de necesitatea obţinerii unui cadru unitar caracterizat de consecvenţă în proceduri şi termene, odată cu introducerea prevederilor ce stabilesc condiţiile de autorizare a directorilor de investiţii şi procesul de autorizare al acestora.

 

În context, instituţia reaminteşte că aceste prevederi au fost eliminate din normele CSSPP privind investiţiile fondurilor de pensii private şi organizarea activităţii de investire, odată cu intrarea în vigoare a Normei nr. 11/2011 privind investirea şi evaluarea activelor fondurilor de pensii private.

 

Norma pentru modificarea şi completarea Normei nr. 12/2010 privind autorizarea de constituire a societăţii de pensii şi autorizarea de administrare a fondurilor de pensii administrate privat, elaborată în aplicarea Legii nr. 411/2004 privind fondurile de pensii administrate privat, republicată, cu modificările şi completările ulterioare şi Norma pentru modificarea şi completarea Normei nr. 13/2010 privind autorizarea de constituire a societăţii de pensii şi autorizarea de administrare a fondurilor de pensii facultative, elaborată în aplicarea Legii nr. 204/2006 privind pensiile facultative, cu modificările şi completările ulterioare, vor fi transmise spre publicare în Monitorul Oficial şi vor fi disponibile pe site-ul instituţiei.