CSU Craiova a câştigat CUPA ROMÂNIEI. Oltenii au învins cu 2-0 în finală pe Hermannstadt

CSU Craiova a cucerit, duminică, trofeul Cupei României, după ce a trecut în finală, pe Arena Naţională, cu 2-0 de Hermannstadt, prin golurile lui Gustavo şi Mitriţă.

27 mai 2018, 19:42
CSU Craiova a câştigat CUPA ROMÂNIEI. Oltenii au învins cu 2-0 în finală pe Hermannstadt

UPDATE: Căpitanul echipei CS Universitatea Craiova, Alex Băluţă, a primit trofeul Cupei României de la preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, duminică seară, pe Arena Naţională, după victoria cu AFC Hermannstadt, scor 2-0.

Mai întâi au fost premiaţi arbitrii conduşi de Marcel Bîrsan, iar apoi au primit medaliile jucătorii formaţiei AFC Hermannstadt.

Cel mai bun jucător al finalei a fost desemnat Alexandru Mitriţă, iar fotbaliştii craioveni au primit medaliile şi tricourile pentru câştigarea Cupei României.

UPDATE: Viorel Hizo, ambasador al finalei Cupei României din partea AFC Hermannstadt, a declarat, duminică seară, că echipa sibiană nu s-a făcut de râs la partida de pe Arena Naţională, câştigată cu 2-0 de CSU Craiova.

“În primul rând cred că nu ne-am făcut de râs, Sibiul a jucat destul de bine 30 de minute, chiar a pus probleme, a ţinut mingea şi e de remarcat că e una dintre puţinele finale în care jandarmii nu au intrat pe teren. Nu s-a aruncat cu petarde. Trebuie să privim partea plină a paharului, am jucat cât am putut. Echipa merită felicitări şi este un pas mare pe care Sibiul l-a făcut. Trebuie să-i dăm Cezarului ce-i al Cezarului. Craiova e o echipă mai bună, mai experimentată, mai matură, a avut o viteză în plus faţă de Hermannstadt şi s-a văzut valoarea individuală a jucătorilor, care a făcut diferenţa până la urmă”, a spus Hizo.

Hermannstadt a fost mai periculoasă în primul sfert de oră. Omogenă pe faza defensivă, trupa lui Pelici a ripostat de fiecare dată prin mingi lungi, la bătaie, pentru viteza lui Blănaru și Rusu. Strategia a funcționat în două rânduri, când doar precizia a lipsit pentru ca tabela să fie modificată.

Craiova a echilibrat treptat partida. Gustavo a dat primul semnal, în minutul 29. După o combinație rapidă, brazilianul Craiovei a trimis mingea în poartă cu un șut în cross, de la marginea careului de 16 metri.

Mangia a temporizat excelent jocul. Iureșul lui Hermannstadt a fost potolit în minutul 58, când Mitriță a înscris din fața porții goale, după o acțiune școală a oltenilor. O minge recuperată la jumătatea terenului a ajuns în flancul drept, la Băluță. Decarul oltenilor a dat dovadă de altruism și i-a oferit mingea pe tavă lui Mitriță.

CSU CRAIOVA – HERMANNSTADT 2-0 (1-0)

Au marcat: Gustavo 30, Mitriţă 59

CSU CRAIOVA: Mitrovic – R. Popa, Kelic, T. Ferreira -Martic, Mateiu, Zlatinski, Bancu – Gustavo (74 Glavina), Al. Băluţă (89 Dimotrov), Mitriţă (84 Burlacu). Antrenor: Devis Mangia.

HERMANNSTADT: Cabuz – Al. Coman, R. Crişan, I. Stoica, Tătar – Dâlbea (64 Curtean), Boboc – Herghelegiu (69 Neagu), B. Rusu, Petrescu – Blănaru (77 L. Dumitru). Antrenor: Alexandru Pelici.