CTP a rămas perplex: „Așa ceva n-am văzut vreodată și nici nu credeam că se poate!”

CTP  a rămas consternat. Așa ceva nu a mai văzut gazetarul vreodată. Chiar el recunoscut-o. 

21 aug. 2023, 11:45
CTP a rămas perplex: „Așa ceva n-am văzut vreodată și nici nu credeam că se poate!”

Cristian Tudor Popescu (CTP) a rămas perplex după meciul dintre Novak Djokovic și Carlos Alcaraz, din finala Mastersului 1.000 de la Cincinnati.

Controversatului gazetar nu i-a venit să creadă cum a putut reveni în joc Novak Djokovic, sârbul care a dat dovadă de concentrare, forță, perseverență și rezistență de fier. Nole, locul doi mondial, l-a învins pe liderul ATP cu 5-7, 7-6 (7), 7-6 (4) după un meci de aproape patru ore. Trei ore și 49 de minute a durat meciul în urma căruia Novak Djokovic a cucerit cel de-al 39-lea titlu de Masters.

Djokovic a jucat pe marginea prăpastiei. Nole a revenit de la 0-1 la seturi și 2-4 în al doilea, salvând chiar o minge de meci.

Confruntarea dintre veteranul tenisului (36 de ani) și puștiul-minune (20 de ani) s-a jucat pe o căldură sufocantă. La nivelul solului au fost resimțite 38 de grade Celsius.

Djokovic, în vârstă de 36 de ani, este acum cel mai în vârstă campion din istoria turneului, depăşind recordul stabilit de Ken Rosewall, în vârstă de 35 de ani.

Alcaraz, în vârstă de 20 de ani, a fost cel mai tânăr finalist al turneului, de la Pete Sampras, în vârstă de 19 ani, în 1991.

În urma succesului de la Cincinnati, Djokovic și-a luat revanșa după ce a pierdut finala de la Wimbledon în fața spaniolului, 6-1, 6-7, 1-6, 6-3, 4-6.

CTP, impresionat de Novak Djokovic, sportivul pe care l-a jignit în repetate rânduri

CTP a comentat pe Facebook desfășurarea finalei. Jurnalistul a mărturisit că așa ceva nu a mai văzut vreodată.

„Victorie împotriva Istoriei

Am văzut în tenis victorii incredibile, ireale, de ținut minte pe viață, dar așa ceva n-am văzut vreodată și nici nu credeam că se poate: nu doar o victorie pentru Istorie, ci o victorie împotriva Istoriei!

Căci, Istoria mergea cu pașii fulgerători ai lui Carlos Alcaraz. După ce l-a învins în 5 seturi pe Djoković în finala de la Wimbledon, încrederea că îl poate birui din nou, că știe cum să-l bată, îi țâșnea prin toți porii feței încă de la încălzirea finalei Cincinnnati Open. Faptul că, așa cum frumos spune, împarte terenul cu Djoković îl face pe Carlos să urce la maximum tot ce poate. Și întreg meciul, nu doar până la set și 4-2, întreg meciul, mai bine de 3 ore, l-a dominat pe sârb, a răspuns mereu cu lovituri supranaturale, ce par trucaje pe computer, la orice ridicare de nivel a lui Djokovic. Niciun alt jucător din lume n-ar fi avut vreo șansă cu Charlie de azi-noapte.

CTP a recunoscut că Novak Djokovic e cel mai bun jucător de tenis din istorie. Alcaraz, comparat cu Nadal la 20 de ani

N-am crezut și nu știu să vă spun cum a făcut Novak Djoković să câștige în fața unei reîncarnări a lui Nadal la 20 de ani (și parcă o idee mai rapidă decât Rafa!) când el a ajuns la 36. Dar sunt fericit că am trăit acest meci în care cel mai bun jucător din Istorie a învins până și Istoria!…”

, a comentat controversatul ziarist.

CTP a fost tras de mânecă de internauți, care i-au adus aminte gazetarului că anul trecut, promitea că nu va mai urmări vreodată un meci de-al sârbului, din cauza refuzului de a se supune protocoalelor COVID.