CTP: „Am mers la vot ca peştele care e aruncat pe mal. Nu ştie dacă va atinge apa cu săritura următoare, dar ştie că dacă stă, moare”

Cristian Tudor Popescu a declarat duminică, la Digi24, că a fost la vot şi a descris procesul, asigurând că riscul de contaminare cu Covid, cel puţin la secţia de care aparţine, sunt minime.

RomaniaTV.net
27 sept. 2020, 08:43
CTP: „Am mers la vot ca peştele care e aruncat pe mal. Nu ştie dacă va atinge apa cu săritura următoare, dar ştie că dacă stă, moare”

„Am votat! Șansele, după părerea mea, de contaminare la secția de votare unde am fost eu, în sectorul 1, la Grivița, sunt zero. Iată condițiile în care s-a desfășurat votarea: la intrare mi s-a oferit dezinfectant, mi-am dezinfectat mâinile, apoi o pereche de mănuși, apoi o mască, după care temperatura mi-a fost luată nu cu termometrul pistol, ci de la distanță, a apărut pe un ecran pe care eram filmat, iar distanțarea fizică a fost continuă, tot timpul, nu s-a apropiat nimeni de nimeni. În secția de vot mi-am lipit autocolantul pe buletin singur. Nu există niciun fel de contact, niciun fel de apropiere în drumul prin secția de votare. Mijloacele de dezinfecție și de protecție sunt 100%.

Din păcate, însă, nu am văzut lume prea multă. De atâția ani de când votez aici, eu cam știu cum e cu prezența. Deocamdată prezența este destul de jos.

Am mers la vot aidoma unui pește care este aruncat pe mal și se sufocă. Peștele ce trebuie să facă în situația asta? Sare, se zbate în toate direcțiile, speră să ajungă înapoi în apă. Nu știe dacă cu săritura următoare va atinge apa, dar știe că dacă stă, dacă nu se mișcă, va muri. De aceea m-am dus la vot”, a explicat Cristian Tudor Popescu de ce a mers astăzi ca să voteze.

Citeşte şi: ALEGERI LOCALE 2020. Nicuşor Dan: „Este un moment al revanşei. Sunt foarte optimist”