CTP, atac virulent la adresa șeicilor din Qatar: „Încalcă grav drepturile femeilor și ale homosexualilor! Tratează ca pe sclavi oamenii!”

CTP este nemulțumit de faptul că șeicii din Qatar se ocupă de organizarea și găzduirea Cupei Mondiale de Fotbal din 2022. Gazetarul demis de la Digi24 a reacționat acid, în online. 

17 nov. 2022, 13:12
CTP, atac virulent la adresa șeicilor din Qatar: „Încalcă grav drepturile femeilor și ale homosexualilor! Tratează ca pe sclavi oamenii!”

CTP crede că micul stat asiatic este o dictatură care nu merita să primească atât de multă atenție.

„Qatar e o dictatură teocratică la fel de crudă ca aceea din Iran, doar că nu atât de vizibilă. Fotbaliștii iranieni care nu sunt pe linie cu regimul ucigaș au probleme în a fi convocați la echipa națională. Qatarul, în schimb, grație FIFA, e gazda Cupei Mondiale. Cum? Pe bani grei. Emirul și șeicii din Qatar au ‘cointeresat’ membrii FIFA atât pe persoană fizică, cât și la nivel de țară, ca să se facă uitate încălcările grave ale drepturilor omului, asuprirea femeilor și homosexualilor, tratarea ca sclavi a numărului uriaș de muncitori străini. Stadioanele nou-construite pentru Campionatul Mondial au la temelie, asemenea Casei Poporului din România, morți și mutilați fără număr. 

Cred că Putin ar putea opri războiul împotriva Ucrainei, cu o pace care să-i asigure câștiguri teritoriale și ridicarea sancțiunilor occidentale, dacă ar angaja FIFA să negocieze pentru el cu Vestul”, a comentat ziaristul Cristian Tudor Popescu, pe blogul Republica.

 

Continuă controversele cu privire la Campionatul Mondial din Qatar 2022

 

Campionatul Mondial din Qatar va debuta duminică, 20 noiembrie. Vezi AICI programul complet.

Românii vor putea urmări meciurile de la CM din Qatar la TVR, care va transmite toate cele 64 de partide. Astfel, meciurile vor putea fi urmărite pe TVR 1, TVR 2 şi online pe tvrplus.ro.

Vezi AICI care sunt costurile pentru a transmite meciurile de al CM 2022, asumate de TVR.

Vezi AICI cum au reușit șeicii din Qatar să organizeze Mondialul. E mare scandal.