CTP cere intervenţia Guvernului României în scandalul de dopaj al Simonei Halep. „Arestată preventiv cât cuprinde!”

Cristian Tudor Popescu a cerut ca Guvernul României să o apere pe Simona Halep, implicată într-un dosar de dopaj, considerând că sportiva din Constanţa este o victimă a Agenţiei Internaţionale de Integritate a Tenisului.

23 mai 2023, 16:49
CTP cere intervenţia Guvernului României în scandalul de dopaj al Simonei Halep. „Arestată preventiv cât cuprinde!”
CTP cere intervenţia Guvernului României în scandalul de dopaj al Simonei Halep. "Arestată preventiv cât cuprinde!"

CTP cere intervenţia Guvernului României în scandalul de dopaj al Simonei Halep. celebrul jurnalist susţine că ITIA încalcă drepturile sportivei, prin tergiversarea fără motiv a cazului, după ce a cerut o nouă amânare a audierii programate pe 28 mai 2023.

Citeşte şi: Lovitură devastatoare pentru Simona Halep. ITIA anunţă noi probe de dopaj în cazul fostului nr. 1 WTA

„Simona Halep, arestată preventiv cât cuprinde. Simona Halep declară că a aflat că pe 28 mai, la cererea Agenției Internaționale pentru Integritate în Tenis (ITIA), audierea ei de către un tribunal independent va fi amânată – pentru a treia oară. Nu cred în teorii ale complotului occidental împotriva românilor și României – că de teorii ale complotului rusesc n-am auzit.

Dar dacă așa va fi pe 28 mai, atunci nu mai e vorba de roxadustat, dopaj, suspendare, nu mai e vorba nici măcar de tenis sau de jucătoarea Simona Halep. Ne vom afla în fața unei încălcări strigătoare la cer a unui drept al omului, al unui cetățean dintr-o țară a Uniunii Europene – dreptul la Justiție. Simonei Halep i se refuză de luni de zile accesul la actul de Justiție. E ca și cum ar fi arestată preventiv, pe termen nelimitat, fără ordin judecătoresc, la poarta terenului de tenis de performanță. Practic, ITIA se substituie instanței de judecată, supunând-o pe Simona Halep la executarea pedepsei prin eternizarea suspendării provizorii.

În această situație, cred că se impune intervenția guvernului României. Care trebuie să apere drepturile cetățenilor săi în străinătate, adresându-se instituțiilor internaționale de Justiție – Curtea Europeană a Drepturilor Omului, de pildă. Nu văd altă explicație pentru un astfel de comportament al ITIA față de Simona Halep decât intenția acestui organism, cu complicitatea zisului tribunal „independent”, de a-și face un titlu de glorie din pedepsirea cu orice preț a unui nume mare din tenisul mondial”, a scris Cristian Tudor Popescu pe pagina sa de Facebook.